Home » D:News » Ce se întâmplă dacă Guvernul Statelor Unite ale Americii rămâne fără bani de luni

Ce se întâmplă dacă Guvernul Statelor Unite ale Americii rămâne fără bani de luni

Ce se întâmplă dacă Guvernul Statelor Unite ale Americii rămâne fără bani de luni
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 27.12.2020

Amenințarea președintelui Donald Trump de a nu semna un pachet de 2.300 de miliarde de dolari aprobat de Congres înseamnă că anumite componente ale guvernului federal ar putea fi nevoite să își oprească activitatea de luni, chiar în timp ce se confruntă cu pandemia.

Administrația Trump nu a spus ce va face dacă guvernul va rămâne fără bani, dar în cazurile anterioare zeci de mii de lucrători neesențiali care au fost trimiși în concediu iar alții, inclusiv cei care se ocupă cu siguranța publică, au fost obligați să lucreze fără plată.

Iată ce se întâmplă dacă Casa Albă și Congresul nu pot aproba un plan de cheltuieli până luni.

Asistență economică

Beneficiile de șomaj plătite către aproximativ 14 milioane de americani prin programele sociale de pandemie vor dispărea de sâmbătă. Pachetul de cheltuieli extinde, de asemenea, un moratoriu pentru evacuări, restricțiile actuale urmând să se încheie pe 31 decembrie.

Distribuția vaccinurilor împotriva COVID-19

Guvernul federal a cumpărat deja 400 de milioane de doze de vaccin COVID-19, suficient pentru 200 de milioane de persoane, de la Moderna și Pfizer, dar are nevoie de fonduri suplimentare pentru a achiziționa mai multe doze. De asemenea, a semnat contracte cu alte companii pentru vaccinuri care nu au fost încă autorizate. Companiile private, inclusiv McKesson, UPS și FedEx, distribuie dozele, dar se bazează pe personal din Departamentul Apărării și Departamentul Sănătate și Servicii Umane pentru asistență.

Statele au primit 340 de milioane de dolari pentru a ajuta la compensarea costurilor pe care le-au suportat la lansarea campaniei de vaccinări, dar spun că se confruntă cu un deficit de aproximativ 8 miliarde de dolari. O oprire a activității Guvernului ar stopa planurile Congresului de a distribui fonduri pentru a compensa acest deficit, potrivit Mediafax.

Sănătate

Opririle anterioare au dus la trimiterea în concedii fără plată a lucrătorilor din Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), una dintre agențiile care conduc acum răspunsul la pandemie. Un program CDC pentru urmărirea focarelor de gripă a fost oprit în timpul shutdown-ului guvernamental din 2013; în 2018, guvernul a menținut programul în desfășurare în timpul unui alt shutdown.

Armată

Departamentul Apărării a continuat să funcționeze până la cel mai recent shutdown, care a durat 35 de zile, la sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019. În acea perioadă, Statele Unite nu au putut trimite salarile unor militarilor și angajaților civili.

Justiție

Biroul Federal de Investigații și alte agenții de aplicare a legii au continuat să lucreze în timpul opririlor anterioare. Asociația agenților FBI a declarat după cea mai recentă oprire a activității Guvernului că expirarea finanțării a făcut mai dificilă urmărirea cazurilor, în parte pentru că nu au putut plăti informatorii. Instanțele federale au rămas în mare parte deschise.

Parcuri și monumente naționale

Parcurile și monumentele naționale au rămas în mare parte deschise în timpul ultimei opriri, dar altele, precum Independence Hall din Philadelphia, au fost închise. Alte parcuri au rămas deschise dar cu personal limitat, ceea ce a dus la reclamații cu privire la colectarea gunoiului, băi necurățate și locuri de campare ilegale.

Supraveghere financiară

Autoritățile de reglementare a pieței au fost forțate să trimită personal concediu fără plată la ultima închidere. Securities and Exchange Commission a menținut suficient personal pentru a monitoriza piețele și a „răspunde la situații de urgență”.

Poșta

Livrările au continuat ca de obicei la închiderile anterioare, deoarece serviciul poștal nu primește bani de la buget.

Transporturile

Lucrătorii Administrației pentru Securitatea Transporturilor care monitorizează pasagerii companiilor aeriene au continuat să lucreze în timpul ultimei opriri. La fel și controlorii de trafic aerian, pe care guvernul i-a considerat angajați esențiali.

Oprirea din perioada 2018-2019 s-a încheiat în momentul în care absențele controlorilor de trafic aerian au generat posibilitatea anulării mai multor zboruri spre și din New York, ducând la un compromis între Trump și Congres.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase