Home » D:News » Bill Gates este de părere că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea 100% artificială

Bill Gates este de părere că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea 100% artificială

Bill Gates este de părere că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea 100% artificială
Sursa foto: Bill Gates/ Youtube
Publicat: 21.02.2021

În timpul anilor 1990, cofondatorul Microsoft Bill Gates și-a câștigat reputația de „băiat rău” după ce a refuzat să cedeze în fața Guvernului Statelor Unite ale Americii, compania sa fiind acuzată de monopol obținut în mod ilegal pe piața computerelor personale.  

Însă, în deceniile de când s-a îndepărtat de uriașul software, Gates a muncit din greu pentru a-și schimba imaginea, devenind filantrop și susținător al politicilor privind rezolvarea problemelor umanitare, precum sănătatea publică, criza climatică și foametea.

Acum, în cadrul unui interviu fascinant cu MIT Tech Review care acoperă toate acele inițiative și nu numai, Bill Gates se declară în favoarea cărnii artificiale și chiar recomandă că fiecare „țară bogată” de pe Terra să se îndepărteze de carnea reală pe cât posibil.

„Cele 80 de țări cele mai sărace” vor continua să consume carne reală

Gates a spus că ceea ce el descrie ca fiind „cele 80 de țări cele mai sărace” vor mai continua să consume carne reală pentru o perioadă de timp. Însă, Gates este optimist în privința dezvoltării cărnii artificiale.

„Eu chiar cred că toate țările bogate ar trebui să aleagă 100% carnea sintetică. Te poți obișnui cu gustul și cercetătorii vor reuși să obțină un gust și mai bun în viitor”, a declarat miliardarul.

Interesant este faptul că Gates este optimist în privința produselor pe bază de plante care pot înlocui carnea fără ajutorul cărnii crescute în laborator. Pentru a-și evidenția părerea, miliardarul a criticat Memphis Meats, o companie care produce carne în laborator și în care chiar el a investit, și a lăudat câțiva competitor care produc produse pe bază de plante.

Impossible Foods și Beyond Meat au planuri bine puse la punct

„Oamenii de la Memphis Meats care o produc la nivel celular… nu știu dacă asta va fi favorabil din punct de vedere economic. Însă, Impossible Foods și Beyond Meat au planuri bine puse la punct care le face foarte competitive”, a explicat miliardarul, citat de Futurism.

Bineînțeles, Gates este un gânditor influent și o persoană care are puterea de a schimba legi, însă trebuie să fim precauți atunci când îl ascultăm. În cele din urmă, acesta este omul care a crezut că Internet Explorer va domina piața de internet browser.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bill Gates se declară uimit de  de volumul mare al teoriilor conspirației, „nebune” și „malefice”, legate de pandemie

Predicțiile făcute de Bill Gates pentru lumea post-coronavirus

Ceartă pe Twitter între Bill Gates și Elon Musk

Donație majoră făcută de Bill Gates pentru obţinerea unui vaccin anti-COVID ieftin. Când crede miliardarul că se va încheia pandemia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase