Home » D:News » Ce ar trebui să facă persoanele care au dureri de cap mai mult de 4 zile după vaccinul AstraZeneca

Ce ar trebui să facă persoanele care au dureri de cap mai mult de 4 zile după vaccinul AstraZeneca

Ce ar trebui să facă persoanele care au dureri de cap mai mult de 4 zile după vaccinul AstraZeneca
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 19.03.2021

Persoanele care au dureri de cap mai mult de patru zile după vaccinul Oxford-AstraZeneca ar trebui să ceară asistență medicală, spune Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

De asemenea, ar trebui să ceară ajutor cei cărora le apar vânătăi în alte zone decât în locul injectării, conform MHRA. Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a declarat joi că sfatul reprezintă o „măsură de precauție” în urma unui număr „foarte mic” de cazuri de tip rar de cheag de sânge, apărute după vaccinare.

Simptomele includ dureri de cap, vedere încețoșată, leșin sau pierderea cunoștinței.

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc posibilele riscuri

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc cu mult posibilele riscuri, deși au existat cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge în venele cerebrale în rândul persoanelor vaccinate, susținea Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie, potrivit Mediafax.

O revizuire detaliată în cinci rapoarte din Marea Britanie a unui tip foarte rar și specific de cheag de sânge în venele cerebrale (tromboza venoasa sinusala) care apare împreună cu trombocitele coborate (trombocitopenia) este în curs de desfășurare. Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase