Home » D:News » Încă o persoană a murit în Spania după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca

Încă o persoană a murit în Spania după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca

Încă o persoană a murit în Spania după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.03.2021

Spania a anunțat că au fost descoperite alte două cazuri de reacții adverse la serul produs de compania AstraZeneca. Ambele persoane s-au vaccinat în ultimele 16 zile.

Una dintre persoanele vaccinate cu serul anti-Covid a suferit o tromboză venoasă abdominală și cealaltă a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

O profesoară în vârstă de 43 de ani din Marbella a murit după o hemoragie cerebrală. A fost vaccinată cu serul AstraZeneca pe 3 martie.

Câteva ore mai târziu, a început să se simtă rău și a mers la urgența spitalului Quirón cu simptome de cefalee și stare generală de rău pe care specialiștii au atribuit-o efectelor secundare obișnuite ale vaccinului, scriu jurnaliștii de la Diario Sur.

Edem la creier

Câteva zile mai târziu, pe 13 martie, s-a întors la spital pentru că a continuat să se simtă rău. Tomografia computerizată nu a scos la iveală niciun aspect semnificativ, însă o altă analiză a detectat o hemoragie masivă pe care medicii au încercat să o dreneze într-o intervenție chirurgicală în timpul căreia au descoperit edem (acumularea de lichid în creier).

Cele trei cazuri depistate până acum sunt asociate cu o scădere a numărului de trombocite din sânge și formarea unor cheaguri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase