Home » D:News » „Canalul Suez”, un documentar de excepție vineri seară, ora 22, pe B1 TV

„Canalul Suez”, un documentar de excepție vineri seară, ora 22, pe B1 TV

Publicat: 30.03.2021
„Canalul Suez”, un documentar de excepție vineri seară, ora 22, pe B1 TV
Sursa foto: Profimedia

Vineri seara, de la ora 22:00, postul B1 TV va difuza un documentar despre Canalul Suez.

Filmul prezintă rolul major pe care l-a avut acesta în comerțul maritim global din ultimele două secole. Realizarea sa a dus la o schimbare a comerțului dintre Europa și Asia, dar a fost și în mijlocul unor mari tensiuni politice și militare.

Criza Canalului Suez din 1956 este un capitol important al secolului al XX-lea, conflictul dintre Egipt pe de-o parte și Marea Britanie, Franța și Israel de partea cealaltă, fiind un moment de cotitură în politica din regiune.

Istoria și importanța Canalului Suez

Documentarul pune accentul pe istoria acestui canal, modul în care a fost construit, dar și provocările cu care s-au confruntat inginerii care au realizat canalul, atât în secolul al XIX-lea, cât și în secolul trecut. De asemenea, modernizarea și extinderea Canalului Suez în ultimii șapte ani este un element prezentat în acest film.

Realizatorii documentarului au urcat și la bordul unei nave de transportat containere de mari dimensiuni, în timpul trecerii acesteia prin Canalul Suez.

Documentarul este difuzat în contextul în care Canalul Suez a fost blocat timp de aproape o săptămână de nava Ever Given, eveniment care a dus la pierderi de miliarde de euro și la perturbarea comerțului maritim global. Aproximativ 400 de vase au așteptat deblocarea Canalului Suez, inclusiv nave care transportau zeci de mii de animale vii din România.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase