Home » D:News » Nike câștigă disputa în justiție legată de „pantofii Satan”, produși în colaborare cu rapperul Lil Nas X

Nike câștigă disputa în justiție legată de „pantofii Satan”, produși în colaborare cu rapperul Lil Nas X

Publicat: 05.04.2021
Nike câștigă disputa în justiție legată de „pantofii Satan”, produși în colaborare cu rapperul Lil Nas X
Sursa foto: Profimedia

Nike și-a câștigat procesul împotriva colectivului de artă din Brooklyn MSCHF pentru controversații „pantofi ai lui Satan”, care conțin o picătură de sânge uman real în talpă, relatează BBC.

Pantofii în valoare de 1.018 dolari sunt Nike Air Max 97 modificați, decorați cu o cruce răsturnată, o pentagramă și cuvintele „Luca 10:18”.

MSCHF a produs pantofii în colaborare cu rapperul Lil Nas X. Colectivul spune că a făcut 666 de perechi și toate, cu excepția uneia, au fost deja expediate. Nike a revendicat încălcarea mărcii comerciale, cerând unei instanțe federale din New York să oprească MSCHF de la vânzarea pantofilor.

„MSCHF și pantofii Satan neautorizați vor provoca confuzie și vor crea o asociere eronată între produsele MSCHF și Nike”, a spus compania în proces.

Pantofii au fost lansați odată cu cea mai recentă piesă a lui Lil Nas X

Cele 666 de perechi nu sunt „pantofi de sport tipici, ci mai degrabă opere de artă numerotate individual, care au fost vândute colecționarilor pentru suma de 1.018 USD fiecare”, au spus avocații MSCHF .

Un judecător federal a emis joi un ordin temporar de restricție. Impactul hotărârii rămâne neclar, deoarece MSCHF a anunțat că nu intenționează să producă alte perechi de pantofi, potrivit Mediafax.

MSCHF a lansat pantofii odată cu prezentarea celei mai recente piese Montero (Call Me By Your Name) a lui Lil Nas X, care a debutat pe YouTube săptămâna trecută.

O singură picătură de sânge uman

Într-un videoclip muzical puternic stilizat, el alunecă pe un stâlp din cer până în iad înainte de a dansa provocator cu Satana, apoi îi rupe gâtul și îi fură coarnele. Imaginile și pantofii fac trimitere la versetul biblic Luca 10:18 – „Așa că El le-a spus: „L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din ceruri”.

Fiecare pantof are, de asemenea, o talpă de amortizare cu bule de aer, care conține 60 de centimetri cubi de cerneală roșie și o singură picătură de sânge uman, donat de membrii colectivului de artă MSCHF. În plângerea depusă la instanța din New York, Nike a spus că nu a aprobat și nu autorizează Satan Shoes.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase