Home » D:News » Spania limitează utilizarea vaccinului AstraZeneca. Măsuri similare aplicate şi în alte țări

Spania limitează utilizarea vaccinului AstraZeneca. Măsuri similare aplicate şi în alte țări

Spania limitează utilizarea vaccinului AstraZeneca. Măsuri similare aplicate şi în alte țări
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.04.2021

Spania va administra vaccinul coronavirus AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, după ce autorităţile de reglementare europene şi britanice au găsit o posibilă legătură între acest ser şi cheagurile de sânge, relatează Reuters.

„Strategia de vaccinare se schimbă şi de mâine doar persoanele peste 60 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca„, a declarat ministrul Sănătăţii Carolina Darias, miercuri, după o întâlnire a şefilor regionali de sănătate.

Ministrul a declarat că joi va fi luată decizia cu privire la administrarea rapelului la persoanele care au primit prima doză.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a raportat 169 de cazuri de coagulare a sângelui din 34 de milioane de doze administrate în Europa. Cele mai multe au apărut la femei cu vârsta sub 60 de ani, în primele două săptămâni de la injectare.

Italia recomandă administrarea vaccinului doar pentru cei peste 60 de ani

Maria Jesus Lamas, directorul autorităţii de reglementare a medicamentelor din Spania, a declarat că acest număr a fost mai mare decât se aştepta, deşi foarte mic, potrivit Mediafax.

Italia recomandă administrarea vaccinului doar pentru cei peste 60 de ani, iar Marea Britanie a declarat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să primească un alt vaccin.

Belgia va înceta administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârsta sub 56 de ani în următoarele patru săptămâni, pe fondul preocupărilor privind cheagurile de sânge. Persoanele în vârstă de 55 de ani sau mai puţin vor primi alte vaccinuri, cum ar fi BioNTech / Pfizer, Moderna şi în curând vaccinul Johnson & Johnson.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase