Home » D:News » Preț record pentru un loc de parcare în Hong Kong

Preț record pentru un loc de parcare în Hong Kong

Publicat: 07.06.2021
Preț record pentru un loc de parcare în Hong Kong
Credit foto: Shutterstock

Un loc de parcare s-a vândut pentru suma record de 1,3 milioane de dolari, în Hong Kong.

Locul de parcare se află în The Peak, o dezvoltare rezidențială ultra-luxoasă, a informat presa locală. Dezvoltarea, cu vedere la portul Victoria, are unele dintre cele mai valoroase case din Asia.

Hong Kong este atât de aglomerat încât spațiul, indiferent dacă este vorba de locuință sau de parcarea unei mașini, poate deveni extrem de costisitor.

O imensă piață speculativă pentru proprietăți

Prețul record anterior pentru un loc de parcare a fost stabilit tot în Hong Kong, de 980.000 de dolari, în 2019, potrivit Mediafax.

La fel ca multe orașe importante, Hong Kong a dezvoltat o imensă piață speculativă pentru proprietăți. În ultimele luni, piața de locuințe de lux a înregistrat tranzacții record, întrucât încrederea cumpărătorilor a revenit odată cu relaxarea restricțiilor.

În mai, o casă aflată în The Peak a stabilit recordul sumelor plătite pentru închiriere, de 210.000 de dolari pe lună.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase