Home » D:News » Cel mai recent submarin al Chinei pare inspirat din noua clasă de submarine a Suediei

Cel mai recent submarin al Chinei pare inspirat din noua clasă de submarine a Suediei

Publicat: 04.07.2021

Programul impresionant de construcție navală al Chinei a ajuns recent pe prima pagină a publicațiilor de știri, fiind cunoscut pentru portavioane și nave amfibii de asalt. Însă, o activitate surprinzătoare are loc sub valuri, inclusiv o nouă subclasă de submarin diesel-electric.

O fotografie detaliată cu noul submarin a ieșit recent la iveală. Existența noului submarin, denumit clasa Type 039C Yuan în Occident, a devenit cunoscută abia luna trecută, însă analiștii sunt preocupați deja de caracteristicile și capacitățile sale potențiale.

Cea mai recentă imagine, aparent publicată pentru prima dată pe platforma chineză de microblogging Weibo și care circulă acum pe rețelele de socializare online, oferă detalii, neoficiale pentru moment, despre submarinul Type 039C.

Un scurt videoclip arătă submarinul în timp ce este mutat pe un râu

Nava este situată lângă port, arborând pavilionul Marinei Armatei Republicii Populare Chineze (PLAN), și dezvăluie schimbarea cea mai vizibilă în comparație cu subclasele anterioare ale familiei Yuan. Schimbarea o constituie conceptul revizuit al velei, aparent foarte asemănător cu vela de pe submarinul suedez de ultimă-generație din clasa A26 Blekinge. Pe ambarcațiunea suedeză, această caracteristică a fost aleasă pentru a spori caracteristicile sale stealth (de camuflare).

De asemenea, un scurt videoclip postat pe TikTok și Twitter arătă submarinul în timp ce este mutat pe un râu de către remorcherele de la șantierul naval unde a fost construit în Wuhan, potrivit The Drive.

Type 039C pare să continue să amplifice amenințarea Marinei chineze

Apariția subclasei Type 039C este o dovadă suplimentară, nu că am avea nevoie, a faptului că extinderea Marinei chineze este însoțită de creșterea sa calitativă. În ceea ce privește submarinele diesel-electrice, PLAN a sărit de la clasa Type 035 Ming, care a fost, de fapt, o actualizare a clasei sovietice Romeo, prin clasa Type 039 Song, la Type 039A/B, care sunt recunoscute ca unele dintre cei mai capabile submarine de acest tip.

Cea mai recentă subclasă Type 039C pare să continue să amplifice amenințarea Marinei chineze asupra Marinei americane, precum și asupra puterilor navale regionale, în regiunea indo-Pacifică și nu numai.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O instalație misterioasă și izolată, cu un hangar imens, a apărut la o bază aeriană din China

O filmare apărută pe rețelele de socializare din China arată o rachetă prăbușită în mijlocul unui câmp

China a lansat trei astronauți în spațiu, într-o misiune crucială

China vrea să construiască o linie de tren de aproape 13.000 de kilometri, inclusiv subacvatică, către SUA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase