Home » D:News » O instalație misterioasă și izolată, cu un hangar imens, a apărut la o bază aeriană din China

O instalație misterioasă și izolată, cu un hangar imens, a apărut la o bază aeriană din China

O instalație misterioasă și izolată, cu un hangar imens, a apărut la o bază aeriană din China
Sursa foto: Planet Labs/ The Drive
Publicat: 27.05.2021

În ultimii ani, imaginile obținute de sateliți au dezvăluit o instalație unică la o bază de bombardiere a Forțelor Aeriene din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului, aflată în regiunea de est a Chinei.

Această instalație autonomă, detașată de baza aeriană principală și situată în propriul său perimetru de înaltă securitate, a apărut înainte de relatări conform cărora una dintre unitățile de la această bază, Regimentul 30 Aviație, părea să folosească WZ-8, o dronă mare de spionaj concepută pentru a fi lansată în aer de aeronava H-6N. De asemenea, structura a apărut în contextul zvonurilor despre debutul public iminent al bombardierului stealth H-20 dezvoltat de China.

Imaginile obținute de către jurnaliștii publicației The Drive de la Planet Labs și Google Earth arată că lucrările la această structură izolată de la baza aeriană Luhe-Ma’an, care este situată la mai puțin de 50 kilometri nord de orașul Nanjing, capitala provinciei Jiangsu din estul Chinei, au început în jurul anului 2017.

Imaginile obținute prin satelit arată și o serie de clădiri

Noul hangar are aproximativ 80 metri în lungime și o lățime de 75 metri. De asemenea, hangarul este destul de înalt, așa cum se poate vedea în imagini. Totodată, imaginile arată și locuri care par a fi destinate construirii unor hoi hangare.

Zona sub construcție în 2017. Sursa foto: Google Earth/ The Drive

Mai mult, imaginile obținute prin satelit arată și o serie de clădiri care ar putea fi birouri administrative, cămine sau cel mai probabil o combinație între cele două. În plus, perimetrul în sine pare a fi fortificat, având două straturi de împrejmuire, turnuri de pază, lumini de-a lungul laturii nordice și numeroase porți, unele dintre acestea ducând la pista principală de la baza aeriană Luhe-Ma’an. Pista în sine, care la un moment dat traversează o șosea, are aproximativ 1 kilometru lungime și 24 metri lățime.

Scopul exact al acestor structuri nu este clar

Imaginile prin satelit mai arată că, în anul 2020, lucrările au început la un alt complex situat chiar la nord-est de locul în care se află hangarul. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceste instalații sunt asociate în vreun fel cu baza aeriană Luhe-Ma’an. Se pare că nu există conexiuni directe între acest complex și orice parte a bazei aeriene.

Scopul exact al acestor structuri nu este clar și niciuna dintre imaginile analizate de jurnaliștii de la The Drive nu părea să arate avioane de vreun fel pe pista din fața hangarului. Baza adiacentă este, în mare parte, relativ nouă, lucrările de construire pentru porțiunea principală începând abia în 2012 și fiind finalizate cândva între 2015 și 2016.

Astăzi, se pare că aici se află Regimentul 29 Aviație și Regimentul 30 Aviație din cadrul Forțelor Aeriene, ambele fiind atribuite Diviziei 10 Bombardiere, care la rândul său face parte din Comandamentul de Luptă de Est al Armatei de Eliberare a Poporului. Avioanele principale situate la baza Luhe-Ma’an sunt variante ale bombardierului H-6.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sute de miliarde pierdute în piaţa criptomonedelor, după avertismentele lansate de China

China a lansat prima parte din Palatul Ceresc, viitoarea stație spațială, concurentul ISS

China este pe cale să treacă printr-un declin al populației iar liderii săi sunt îngrijorați

Un oficial american avertizează: China și Rusia își modernizează arsenalul nuclear mai repede decât SUA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase