Home » D:News » Mult așteptatul raport privind Obiectele Zburătoare Neidentificate, publicat de Pentagon

Mult așteptatul raport privind Obiectele Zburătoare Neidentificate, publicat de Pentagon

Mult așteptatul raport privind Obiectele Zburătoare Neidentificate, publicat de Pentagon
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.06.2021

Oficialii de la Pentagon au publicat mult așteptatul „raport privind Obiectele Zburătoare Neidentificate” care nu sugerează în niciun fel că extratereștrii sunt responsabili pentru mai bine de 140 de incidente cu Fenomene Aeriene Neidentificate în care au fost implicați piloți din Marina SUA.

Chiar și așa, raportul indică faptul că „majoritatea incidentelor reprezintă probabil obiecte fizice”. Din cele 144 de incidente raportate între 2004 și 2021, doar unul a putut fi identificat cu „nivel înalt de încredere”, potrivit raportului. Acel „fenomen” s-a dovedit a fi un uriaș balon în curs de dezumflare.

Raportul declasificat, publicat la 25 iunie, era menit să fie „o analiză a serviciilor de informații privind amenințarea reprezentată de Fenomenele Aeriene Neidentificate și progresul făcut de grupul de lucru din cadrul Departamentului de Apărare privind înțelegerea acestei amenințări”.

Documentul poate fi accesat AICI.

Cinci categorii pentru Fenomenele Aeriene Neidentificate

Deși incidentele au fost destul de variate, autorii raportului au descoperit și tipare în privința dimensiunii, formei și propulsia „fenomenelor”. În cazul a 18 incidente, „martorii au raportat tipare neobișnuite de mișcare sau caracteristici de zbor”. Spre exemplu, unele dintre „fenomene” au părut „să rămână staționare, să se miște împotriva vântului, să fie manevrate brusc sau să se miște cu o viteză considerabilă, fără mijloace cunoscute de propulsie”.

De asemenea, autorii raportului au creat cinci categorii pentru aceste „fenomene”: dezordine aeriană (cum ar fi păsări, baloane și drone de agrement), fenomene atmosferice naturale (cristale de gheață care produc semnale radar sau infraroșii), programe clasificate ale Guvernului SUA, sisteme adversare străine (tehnologie care aparține Chinei sau Rusiei, sau o entitate non-guvernamentală), și o categorie pentru „altele”.

„Cele mai savuroase detalii”, incluse într-o anexă clasificată

Autorii raportului au mai oferit și o analiză a modului în care pot fi dezvoltate protocoale și programe de instruire pentru personalul militar american care are de-a face cu astfel de „fenomene” astfel încât comunitate de informații să înțeleagă posibilele amenințări. De fapt, senatorul Marco Rubio a declarat recent într-un interviu că „orice intră în spațiul aerian care nu este menit să fie acolo este o amenințare”.

„Îmi doresc să luăm asta în serios și să avem un protocol. Îmi doresc să avem un proces prin care să analizăm aceste date de fiecare dată când le primim”, a spus Rubio, unul dintre politicienii americani care a pledat pentru elaborarea acestui raport, potrivit Live Science.

Deși mult așteptatul raport, care are doar nouă pagini, oferă publicului larg detalii despre Fenomenele Aeriene Neidentificate, probabil că nu vom afla niciodată „cele mai savuroase detalii” incluse într-o anexă clasificată a raportului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Raportul privind Obiectele Zburătoare Neidentificate. Concluziile la care au ajuns serviciile de informații din SUA

Fost astronaut: Cine crede că OZN-urile sunt extratereștri, acela este un idiot

O nouă filmare, surprinsă de Marina SUA, arată un OZN sferic care dispare brusc în ocean

Pentagonul confirmă că imaginile cu un OZN în formă de piramidă sunt autentice

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase