Home » D:News » O nouă metodă de a slăbi. Dispozitivul împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm

O nouă metodă de a slăbi. Dispozitivul împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm

O nouă metodă de a slăbi. Dispozitivul împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm
Sursa foto: University of Otago
Publicat: 02.07.2021

Universitatea din Otago a scris pe Twitter că este „primul dispozitiv de slăbit din lume” care ajută la combaterea problemei globale de obezitate: un dispozitiv intra-oral care restricţionează o persoană la o dietă lichidă ”, potrivit The Guardian.

Numit DentalSlim Diet Control, dispozitivul permite utilizatorilor să-şi deschidă gura doar 2 mm. Iniţial, a fost testat timp de două săptămâni pe şapte femei obeze, sănătoase, din Dunedin, Noua Zeelandă, cărora li s-a administrat o dietă lichidă cu conţinut scăzut de calorii.

Un articol publicat în British Dental Journal a raportat că grupul de femei a pierdut o cantitate medie de 6,36 kg, însemnând aproximativ 5,1% din greutatea corporală.

 „Este o alternativă neinvazivă, reversibilă, ieftină şi atractivă”

Participanţii s-au plâns că dispozitivul este greu de utilizat, provocând disconfort în momentul vorbirii. Un participant nu a respectat regulile şi a consumat alimente care nu erau indicate, cum ar fi ciocolata topită.

Prof. Paul Brunton de la Universitatea din Otago a declarat că instrumentul a contribuit la stabilirea unor noi obiceiuri care ar putea iniţia procesul de slăbire.

„Este o alternativă neinvazivă, reversibilă, ieftină şi atractivă la procedurile chirurgicale”, a spus acesta, potrivit Mediafax.

Dispozitiv de tortură

DentalSlim Diet Control a primit critici online, oamenii de pe Twitter spunând: „Nu aveţi nevoie de acest dispozitiv de tortură pentru a urma o dietă lichidă”.

„Pentru a clarifica, intenţia dispozitivului nu este concepută ca un instrument de pierdere în greutate rapid sau pe termen lung. Mai degrabă, se urmăreşte să ajute persoanele care trebuie să fie supuse unei intervenţii chirurgicale şi care nu pot fi supuse intervenţiei chirurgicale până când nu au slăbit”, au declarat reprezentanţii Universităţii din Otago.

Din echipa de cercetare din spatele produsului au făcut parte şi dr. Jonathan Bodansky din Leeds şi dr. Richard Hall de la consultanţa RMH din Leeds.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase