Home » D:News » Zeci de persoane din India au murit lovite de fulger încercând să facă selfie-ul perfect

Zeci de persoane din India au murit lovite de fulger încercând să facă selfie-ul perfect

Publicat: 18.07.2021
Zeci de persoane din India au murit lovite de fulger încercând să facă selfie-ul perfect
Sursa foto: Pixabay

Zeci de persoane au murit după ce au fost lovite de fulger, în regiunea Rajasthan, din India. Turiştii, dar şi localnicii, obişnuiesc să facă selfie-uri lângă un turn de veghe – Amber Fort – în Jaipur, iar autoritățile atrag atenția că obiceiul de a face selfie în zone înalte are riscuri mari.

Poliţia indiană declară ca 38 de persoane au fost lovite de fulger şi au decedat, la nivel naţional, în ultimele două zile.

În Jaipur, 20 persoane au murit în încercarea de a face selfie-ul perfect: lângă un turn de veghe sau autostrăzi. Alţi 20 de oameni au fost răniţi şi se află în spital.

În India, din iunie până în septembrie, clima este caracterizată de muson, cu ploi puternice, furtuni, precum şi tunete şi fulgere frecvente.

Guvernul anunţă sprijin financiar pentru familiile victimelor

Duminică, şi în oraşul Uttar Pradesh, au fost victime. 18 oameni au fost ucişi de fulger, ridicând cifra deceselor la 38, potrivit Mediafax.

Guvernul anunţă sprijin financiar pentru familiile victimelor şi ale celor răniţi.

Doar în 2019, circa 3.000 de persoane au murit după ce au fost lovite de fulger, în India.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase