Home » D:News » De ce nu sunt cireşele recomandate copiilor sub doi ani

De ce nu sunt cireşele recomandate copiilor sub doi ani

De ce nu sunt cireşele recomandate copiilor sub doi ani
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.07.2021

Cireşele conţin o moleculă care promovează inflamaţia şi, prin lapte, poate produce complicaţii, astfel că nu sunt recomandate copiilor sub doi ani. Îi ajută, însă, pe cei care urmează diete, le sunt utile hipertensivilor, dar nu sunt indicate celor alergici.

Folosite ca subiect de ironie pentru preţul lor piperat pe piaţa românească, cireşele sunt, de fapt, mici comori de micronutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi, foarte utile în special în sezonul de vară, când ne simţim epuizaţi de căldură, însetaţi, dar şi dornici de ceva care să ne înveselească fără să ne împovăreze.

Cireşele sunt în mare parte compuse din apă (86,2g la o sută de grame de fructe). Această particularitate le face deosebit de potrivite vara”, explică doctorul Francesca Beretta, nutriţionist.

Dar cireşele sunt bogate şi în vitamine şi minerale: „Conţin multă vitamină C (11 mg la suta de grame) şi vitamina A (19 mg la suta de grame). În ceea ce priveşte sărurile minerale, acestea sunt bogate în potasiu (229 mg), calciu (30 mg), fosfor (18 mg) şi fier (0,6 mg). Prin urmare, acestea sunt foarte recomandate în prevenirea osteoporozei, deoarece au principalele săruri minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor”.

Cireşele sunt bogate în antioxidanţi importanţi

Mai mult, cireşele sunt bogate în antioxidanţi importanţi. Şi cireşele pot fi, de asemenea, un aliat excelent pentru cei care urmează o dietă: „Sunt foarte utile în dietele de slăbire deoarece au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face ideale chiar şi pentru persoanele cu diabet (în cantităţi limitate). În ceea ce priveşte sportivii şi, în general, cei care transpiră mult, sunt excelenţi, deoarece îmbunătăţesc contracţia musculară, tonifiază, reglează presiunea şi, datorită conţinutului ridicat de potasiu şi magneziu, reglează echilibrul apei şi a sării”, subliniază nutriţionistul, potrivit Mediafax.

Cireşele n-au doar avantaje: „Mâncând prea mult poate duce la umflarea stomacului, dureri abdominale, dureri de stomac şi diaree. Acest lucru se datorează faptului că excesul de fibre poate provoca o fermentare mai mare. Atenţie şi dacă eşti alergic, deoarece cireşele conţin şi histamină, o moleculă care promovează inflamaţia şi vasoconstricţia / bronhoconstricţia (adică scurtează şi îngreunează respiraţia). Din acest motiv, nu trebuie consumate de către cei care au vârsta mai puţin de doi ani. Se recomandă evitarea şi la alăptare, deoarece, prin lapte, acestea ar putea provoca alergii la nou-născut”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase