Home » D:News » Sistemul autopilot al unei mașini Tesla a confundat Luna de pe cer cu un semafor

Sistemul autopilot al unei mașini Tesla a confundat Luna de pe cer cu un semafor

Sistemul autopilot al unei mașini Tesla a confundat Luna de pe cer cu un semafor
Sursa foto: @JordanTeslaTech via Twitter
Publicat: 31.07.2021

Recent, un proprietar de Tesla a observat că mașina sa oferea notificări greșite în timp ce se deplasa pe o autostradă. Mașina confunda Luna de pe cer cu o serie nesfârșită de semafoare.

Eroare, care a fost filmată de către șoferul vehiculului Tesla, arată sistemul de autopilot al mașinii în timp ce interpretează Luna de pe cerul nopții ca fiind culoarea galbenă a semaforului pe drum care este, de fapt, complet pustiu.

Deși această eroare este oarecum comică, incidentul ilustrează cât de dificilă este dezvoltarea de mașini autonome care înțeleg și interpretează corectă împrejurimile, chiar și atunci când există o sumedenie de lucruri, precum Luna, care pot crea confuzie.

Eroarea nu l-a pus pe șoferul de Tesla sau alți oameni în pericol

Din fericire, eroarea mașinii Tesla nu l-a pus pe șofer sau pe alți participanți la trafic în pericol. Cel puțin asta reiese din filmarea apărută pe rețelele de socializare online, potrivit Futurism.

Mașina părea să știe că se deplasa pe autostrada și menținea o viteză constantă de 102 km/h, însă alegea să treacă direct pe sub fiecare semafor pe care îl intercepta, în loc să încetinească și să oprească înainte de schimbarea culorii semaforului.

Cazuri izolate?

Acest tip de eroare, în care un scenariu neobișnuit creează confuzie pentru sistemul de autopilot, este cunoscută în industria mașinilor autonome drept „caz izolat”.

La fel ca atunci când un șofer de Tesla a realizat că mașina sa „punea frână” atunci când a confundat indicatorul Oprire (Stop) printat pe un panou publicitar cu unul real. Incidentul cu Luna evidențiază cât de greu este să pregătești un vehicul pentru toate tipurile de scenarii care ar putea părea pe drum.

Vă mai recomandăm să citiți și:

New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă

Cele mai valoroase branduri din lume. Unde se află Tesla, Apple și Google

Șofer prins în timp ce dormea la volanul unei Tesla, care se deplasa cu peste 128 km/h

O mașină Tesla Model S, setată pe Autopilot, a intrat într-o mașină de poliție parcată pe banda de urgență

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase