Home » D:News » New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă

New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă

New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.06.2021

Autoritățile de reglementare din New York au anulat o flotă de taxiuri Tesla care urma să circule în oraș, iar logica din spatele deciziei este surprinzătoare.

Tesla s-a asociat cu startup-ul de scutere electrice Revel pentru a lansa o flotă de 50 de taxiuri Tesla Model Y în New York City. Însă NYC Taxi și Limousine Commission (TLC) au blocat companiile să cumpere licențele necesare pentru vehicule, stabilind că Tesla și Revel ar trebui să cumpere licențe pentru vehicule cu motoare cu ardere internă.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a răspuns pe Twitter doar cu două semne ale întrebării.

Comisia a votat cinci la unu pentru ca flota Tesla – Revel să intre pe stradă, însă companiile ar trebui să achiziționeze și să aibă licență pentru 50 de vehicule cu ardere internă și apoi să transfere aceste licențe către autovehiculele electrice Model Y.

„Nu doar Elon Musk este nedumerit de deciziile TLC”, a declarat CEO-ul Revel, Frank Reig. „Graba de a vota o regulă care ține vehiculele electrice în afara străzilor și amenință locurile de muncă – fără nicio analiză, într-o zi electorală, cu două luni înainte de revizuirea programată – ridică multe întrebări”, a mai spus el, citat de Futurism.

Explicații pentru neautorizarea taxiurilor Tesla

Aloysee Heredia Jarmoszuk, comisar TLC, a spus că decizia nu este una de natură personală împotriva Revel sau Tesla sau chiar împotriva mașinilor electrice, în general. Mai degrabă, decizia s-a bazat pe prevenirea unui trafic și mai mare în oraș, înrăutățit și mai mult în ultimul timp de companii precum Uber și Lyft.

Cu toate acestea, nu este clar de ce cele două tipuri de mașini ar fi tratate în mod diferit.

„Nu este sustenabil să permiți unui număr nelimitat de vehicule noi să circule într-un oraș care este prea familiarizat cu traficul sufocant”, a spus Heredia Jarmoszuk înainte de a vota. „Ceea ce nu vom permite este posibilitatea ca o altă corporație – capitaliști de risc sau altfel – să ne inunde străzile cu mașini suplimentare”, a mai spus ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Tesla a anulat oficial mașina electrică cu trei motoare, Model S Plaid Plus

O mașină Tesla Model S, setată pe Autopilot, a intrat într-o mașină de poliție parcată pe banda de urgență

Noul prototip Tesla poate merge cu 320 km pe oră și are un spoiler retractabil

O mașină Tesla a ajutat poliția să prindă un bărbat care comitea infracțiuni din ură

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase