Home » D:News » Șofer prins în timp ce dormea la volanul unei Tesla, care se deplasa cu peste 128 km/h

Șofer prins în timp ce dormea la volanul unei Tesla, care se deplasa cu peste 128 km/h

Publicat: 23.05.2021
Șofer prins în timp ce dormea la volanul unei Tesla, care se deplasa cu peste 128 km/h
Sursa foto: FOX6 News Milwaukee - Youtube

Un bărbat din statul american Wisconsin a fost prins în timp ce dormea la volanul mașinii sale Tesla, cu funcția Autopilot activată, în timp ce autovehiculul se deplasa cu peste 128 km/h.

În jurul orei 8:00, într-o zi de duminică, un ajutor de șerif a observat că un șofer al unei mașini Tesla 2019 dormea la volan în timp ce autovehiculul se deplasa pe autostrada Interstate 94.

Ajutorul de șerif a observat că „șoferul nu trăgea mașina pe dreapta în timp ce era urmărit de mașina poliției pe o distanță de aproximativ 3,2 km cu o viteză de 128 km/h în comitatul Kenosha”, potrivit unui comunicat de presă.

Într-un final, șoferul s-a trezit și a oprit vehiculul pe marginea autostrăzii. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a negat că dormea la volan, însă a recunoscut că era obosit. Șoferul a scăpat doar cu o amendă pentru „neatenție la volan”.

Proprietarii de mașini Tesla supraestimează capabilitățile funcției Autopilot

Acesta este doar încă un incident în care sunt implicați proprietari de mașini Tesla ce supraestimează capabilitățile funcției Autopilot a vehiculelor. Comportamentul este nesăbuit, afectează considerabil reputația Tesla și ar putea fi un indiciu al consecințelor care ar putea urma dacă tehnologia self-driving ajunge să fie folosită la scară largă.

Cazul vine la doar câteva zile de la ultimul incident în care a fost implicat un șofer Tesla și controversata funcție Autopilot.

În urmă cu doar câteva zile, un șofer a intrat cu mașina sa Tesla 2015 Model S într-o mașină de patrulare parcată pe banda de urgență a unei șosele. Funcția Autopilot era activată și mașina poliției a suferit „pagube semnificative”, potrivit Futurism.

„Să ținem minte că nu ne putem baza pe Autopilot”

„Trebuie să ținem minte că vehiculele ar putea avea Autopilot pentru asistență, însă nu ne putem baza pe această funcție pentru a ajunge în siguranță de la o destinație la alta”, au transmis reprezentanții șerifului.

Însă, legislatorii par să fie tot mai atenți la aceste incidente. Departamentul Vehiculelor Motorizate din California a confirmat recent că investighează declarațiile Tesla despre capabilitățile de self-driving ale mașinilor produse de compania lui Elon Musk.

Între timp, Tesla, a fost neobișnuit de tăcută. Compania a decis să dizolve întregul departament de Relații Publice anul trecut, așa că tăcerea în urma acestor incidente nu este deloc surprinzătoare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noul prototip Tesla poate merge cu 320 km pe oră și are un spoiler retractabil

O mașină Tesla a ajutat poliția să prindă un bărbat care comitea infracțiuni din ură

Prima staţie de tip „Supercharger” de la Tesla din Bucureşti

Tesla introduce opţiunea de Self-Driving pe maşinile sale, însă legislaţia nu permite folosirea sa

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase