Cursurile predate online parțial sau total, recunoscute indiferent de forma de organizare

13 09. 2021, 01:00
Sursa foto: Unsplash

Cursurile predate online, parțial sau total, vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare a studiilor în anul universitar 2021 – 2022, a declarat, vineri seara, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

În ședința de Guvern s-a aprobat o ordonanță potrivit căreia, în situația în care universitățile vor fi obligate să apeleze la predarea online – parțial sau total – din cauza evoluției epidemiologice, aceste ore se vor recunoaște indiferent de forma de organizare a studiilor pe parcursul anului universitar 2021 – 2022.

„În absența acestei reglementări nu mai exista posibilitatea ca universitățile să facă vreo oră în regim online. Deci a fost rezolvată și această problemă care va face posibilă funcționarea universităților pe această perioadă de criză sanitară”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, pentru a nu periclita procesul de evaluare a tuturor școlilor doctorale și a tuturor domeniilor de doctorat, s-au prelungit mandatele membrilor conducerii ARACIS până cel mai târziu la 31 decembrie 2021.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursurile online generează probleme de sănătate

Şcoala online aduce riscuri pentru elevi: un bărbat dezbrăcat a accesat cursurile video ale unor copii de 9 ani

Sfaturile unui psiholog pentru cei care învață online. Cum ne afectează programul dezechilibrat