Home » D:News » Artefacte vechi de 6.000 de ani, descoperite în stomacul unui aligator din Mississippi

Artefacte vechi de 6.000 de ani, descoperite în stomacul unui aligator din Mississippi

Artefacte vechi de 6.000 de ani, descoperite în stomacul unui aligator din Mississippi
Credit foto: Unsplash / Matthew Essman
Publicat: 18.09.2021

Un vânător de animale sălbatice din Mississippi a făcut o descoperire uimitoare. El a găsit în stomacul unui aligator un artefact vechi de 6.000 de ani.

Shane Sitmh, vânător de cerbi și proprietarul Red Antler Processing, s-a uitat în stomacul aligatorului lung de 4 metri, după ce a auzit că un vânător din Carolina de Sud a descoperit obiecte neobișnuite în stomacul unei alte reptile, notează Fox News.

Sitmh a fost uimit când a văzut în stomacul aligatorului un vârf de săgeată de piatră. Acesta a crezut mai întâi că aligatorul ar fi putut mânca o săgeată pe care cineva a tras-o în el. Dar, un geolog din Mississippi a examinat o fotografie a vârfului săgeții și a stabilit că aceasta avea o vechime de 5.000 – 6.000 de ani.

Pene de pasăre, oase de pește și bile au mai fost găsite în stomacul aligatorului

James Starnes, director al  Surface Geology and Surface Mapping for the Mississippi Department of Environmental Quality, a descoperit că, de fapt, piatra nu era un vârf de săgeată. El crede că obiectul era o componentă a unei arme foarte vechi care lansa o suliță. Arma avea, probabil, la un capăt plumb pentru a acționa ca o catapultă.

Firul cu plumb folosit pentru pescuit, datează de aproximativ 4000 de ani. Obiectul este fabricat din piatra numită hematită.

„Este greu ca plumbul și se pare că are două găuri în el”, a spus John Hamilton, unul dintre bărbații care au capturat aligatorul pe 2 septembrie.

Smitht crede că aligatorul a mâncat obiectele pentru a-l ajuta la digestie, deoarece pietrele sunt bune pentru ruperea bucăților mai dure, precum oasele pe care le mănâncă aligatorii. În afară de vârful de lance, în stomacul aligatorului uriaș au fost găsite și pene de pasăre, oase de pește și bile.

Citește și: 

Aligatorii dintr-un stat american s-au transformat în „înghețată pe băț” din cauza valului de frig

Metoda prin care girafele sunt transportate prin ape pline de crocodili, spre a fi salvate de pe o insulă care se scufundă

10 lucruri pe care sigur nu le știai despre crocodili și aligatori

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase