Home » D:News » Faimoasele Scări Haiku din Hawaii ar putea fi desființate la cererea localnicilor

Faimoasele Scări Haiku din Hawaii ar putea fi desființate la cererea localnicilor

Faimoasele Scări Haiku din Hawaii ar putea fi desființate la cererea localnicilor
Credit foto: Profimedia
Publicat: 18.09.2021

Scările Haiku din Hawaii ar putea fi desființate la solicitarea localnicilor nemulțumiți de costurile mari de întreținere și de numeroasele accidente care se produc pe traseul periculos.

Accesul în această atracție turistică a fost interzis încă din 1987, dar numeroși aventurieri încalcă regula.

Faimosul obiectiv Scările Haiku, cunoscut sub numele de Stairway to Heaven (Scara către rai), este un loc foarte popular pentru amatorii de senzații tari.

Acesta este un traseu amenajat pe o scară cu 3.922 de trepte care urcă abrupt pe un versant al munților Ko’olau din insula O’ahu, Hawaii.

Scările, construite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Scările au fost construite de soldații americani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în scopuri militare și ulterior au devenit o atracție pentru vederea panoramică spectaculoasă.

Aventurierii și amatorii de fotografie obișnuiesc să facă traseul, chiar dacă acesta a fost închis în anul 1987 din cauza costurilor mari cu întreținerea, a disconfortului pe care-l provoacă vizitatorii localnicilor și a deselor accidente.

Potrivit CNN Travel, consiliul local din Honolulu a aprobat pe 8 septembrie un proiect privind îndepărtarea scărilor de pe munte. Decizia a fost trimisă primarului orașului din Hawaii care trebuie să o respingă sau să o accepte în termen de 60 de zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase