Home » D:News » 3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume (VIDEO)

3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume (VIDEO)

Publicat: 09.10.2013
Războaiele lasă mereu în urmă monumente goale care servesc ca un memento ale unor perioade grele.

Deşi bântuite de amintiri sângeroase, de conflicte şi adesea de moarte, adesea, aceste structuri, combinate cu natura ce le înconjoară, crează peisaje care ne taie respiraţia. 

Un astfel de loc se întâlneşte în Hawaii, la Scările Haʻikū, cunoscute şi sub numele de „Stairway to Heaven” (scări spre rai). Aici, 3.922 de trepte urcă spre unul dintre cele mai frumoase şi mai pline de viaţă locuri de pe Pământ. 

3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume     (Foto:Ken Tam)3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume

Primele trepte încep în Valea Haiku, în apropiere de Kaneohe, pe insula O’ahu şi urcă 853 de metri la un unghi de 30 de grade. Prima scară a fost construită din lemn în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta cablurile de antenă să traverseze dintr-o parte a văii în cealaltă. În acest fel, personalul de la Staţia Radio Navală din Valea Haiku putea comunica cu submarine Statelor Unite aflate în Golful Tokyo. 

În anii 1950, scara a fost reconstruită din oţel galvanizat şi extinsă cu scopul ca personalul din Paza de Coastă a SUA să poată utiliza Sistemul de Navigaţie Omega. Un număr total de 3.922 de trepte, late de 45 de centimetri au fost construite din scări de navă sudate câte 7. 

3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume     (Foto:Michael Keany)3.922 de trepte spre rai: uimitorul traseu care te duce într-o altă lume

Urcatul scărilor este destul de uşor pentru hikerii experimentaţi, însă aventurierii susţin că mai greu este să ajungi până la scări prin mulţimea de vegetaţie spontană şi prin terenul accidentat alunecos

Însă cea mai mare provocare este aceea de a trece de porţile păzite aflate în partea de jos a traseului. Deşi scările au fost reparate în 2003, turiştii nu au voie să le urce din motive de siguranţă. Cu toate acestea, săptămânal, un număr de aproximativ 100-150 de persoane dornice de aventură ajung să parcurgă traseul. Din fericire, până acum, nimeni nu raportat că a întâmpinat probleme serioase pe traseu. 

Într-o zi însorită, peisajul montan, cu văile şi apele lui chiar se desfăşoară la picioarele privitorului ca un adevărat colţ de rai. 

Sursa: Oddity Central

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase