Home » D:News » Ursuleț de pluș creat special pentru Angela Merkel. Cât costă jucăria

Ursuleț de pluș creat special pentru Angela Merkel. Cât costă jucăria

Publicat: 24.09.2021
Ursuleț de pluș creat special pentru Angela Merkel. Cât costă jucăria
Credit foto: Profimedia

Un producător german de jucării a prezentat un ursuleţ de pluş creat în semn de apreciere pentru perioada în care Angela Merkel a condus Germania, în contextul în care cancelarul se va retrage la sfârşitul acestui an, după 16 ani de mandat în fruntea guvernului.

Compania Hermann-Spielwaren, cu sediul în oraşul bavarez Coburg, a dezvăluit jucăria înaltă de 40 de centimetri care seamănă, într-o oarecare măsură, cu cancelarul. Ursuleţul de pluş are o coafură asemănătoare cu cea a lui Merkel, în timp ce labele pot fi îndoite pentru a reproduce obişnuitul gest al mâinii cunoscut sub numele de „rombul Merkel”.

„Încercăm să exprimăm momente ale istoriei contemporane, ca o formă de artă, prin ursuleţii de pluş„, a declarat Martin Hermann, directorul general al uneia dintre cele mai vechi fabrici de ursuleţi de pluş încă existente în lume, citat de cotidianul Bild și preluat de Mediafax.

Cel de-al 16-lea ursuleț îi va fi trimis lui Merkel

Printre alte personalităţi care au apărut ca ursuleţi de pluş se numără fostul preşedinte american Barack Obama, fostul cancelar al Germaniei Helmut Schmidt sau regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Întreprinderea de familie, veche de 101 ani, va produce 500 de ursuleţi de pluş Merkel în ediţie limitată, la preţul de 189 de euro, cel de-al 16-lea urmând să-i fie trimis lui Merkel, ca o referire la numărul de ani petrecuţi de aceasta la conducerea Germaniei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase