Home » D:News » Barbie a fost trimisă într-un zbor la gravitație zero pentru a insipra tinerele să aleagă meseria de astronaut

Barbie a fost trimisă într-un zbor la gravitație zero pentru a insipra tinerele să aleagă meseria de astronaut

Publicat: 04.10.2021

O păpușă Barbie concepută să semene cu Samantha Cristoforetti, astronaută la Agenția Spațială Europeană, a fost trimisă într-un zbor la gravitație zero.

Păpușa are rolul de a inspira fetele tinere să urmeze cariere în spațiu și STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), ca parte a unei inițiative numită „World Space Week” (SăptămânaMondială a Spațiului cosmic), informează News Sky. 

Barbie în costum de astronaut va fi pusă în vânzare în Marea Britanie și Europa.

Samantha Cristoforetti, în vârstă de 44 de ani, va deschide noi drumuri anul viitor, devenind prima femeie din Europa care va conduce Stația Spațială Internațională.

Ea speră că păpușa Barbie, care a fost filmată plutind la gravitație zero ca și cum ar fi în stația spațială, poate inspira tinerii.

„Ca astronauți, sperăm cu toții să inspiră generația următoare. Cred că băieții și fetele devin pasionați de lucruri pentru că văd ceva intrigant, pentru că văd ceva amuzant și poate că aceste imagini vor aprinde o pasiune în inimile unor fete”, a spus Samantha Cristoforetti.

„Cu carierele Space & STEM încă foarte slab reprezentate de femei, Barbie își folosește platforma în Săptămâna Mondială a Spațiului pentru a le arăta fetelor roluri și activități interesante și diverse în spațiu”, a afirmat Isabel Ferrer, directorul de marketing al companiei Barbie pentru Europa și piețele emergente.

Barbie va fi luată de Samantha Cristoforetti pe Stația Spațială Internațională

O altă femeia care face cariera la ESA este dr. Nicol Caplin. În calitate de om de știință în explorarea spațiului în cadrul Direcției de explorare umană și robotică, ea lucrează la o serie de experimente de astrobiologie destinate Stației Spațiale Internaționale. Ea s-a alăturat ESA ca cercetător la vârsta de 28 de ani.

Păpușa Barbie astronaut va fi luată de Samantha Cristoforetti când va călători la Stația Spațială Internațională în 2022.

Pentru a sărbători Săptămâna Mondială a Spațiului, păpușa Barbie cu aspect de astronaut a plecat de la baza ESA din Germania.

Citește și: 

Un tur virtual ce merită făcut: Cum arată interiorul Staţiei Spaţiale Internaţionale – VIDEO

Ce urmează după Stația Spațială Internațională? NASA a răspuns în fața Congresului SUA

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au delectat cu ridichi cultivate pe orbită. Ce gust au avut legumele

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase