Home » Știință » Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au delectat cu ridichi cultivate pe orbită. Ce gust au avut legumele

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au delectat cu ridichi cultivate pe orbită. Ce gust au avut legumele

Publicat: 09.01.2021

Săptămâna trecută, astronauții NASA aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale s-au înfruptat cu ridichi proaspete pe care le-au cultivat pe orbită.

Ridichile, care au fost un răsfăț de Anul Nou pentru echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS), au fost primele legume crescute și consumate pe orbită în afară de salate. Aceasta este o reușită promițătoare din cadrul eforturilor desfășurate de NASA pentru cultivarea alimentelor în spațiu, astfel că traiul pe orbită și în spațiu pe termen lung ar putea deveni mai sustenabil și durabil.

Câteva dintre ridichi au fost trimise înapoi pe Terra

Soarta ridichilor nu a fost mereu certă. La începutul lunii decembrie, un purtător de cuvânt al NASA a refuzat să spună dacă astronauții vor avea voie să consume legumele.

De obicei, astronauții de la bordul ISS nu consumă ceea ce cultivă. Deși oamenii de știință de la NASA au încercat ani întregi să afle cum să crească și să prepare mâncarea pe orbită, alimentele au fost aproape mereu congelate și trimise înapoi pe Terra pentru analize, fie că a fost vorba de legume sau de prăjituri. Chiar și acum, 10 dintre cele 19 ridichi au fost trimise pe Pământ, iar echipajul a avut voie să consume restul de 9 ridichi.

Ce gust au avut ridichile crescute pe orbită

Însă, consumul hranei cultivate pe ISS nu este chiar neobișnuit. Astronauții NASA au făcut asta pentru prima oară în 2005, atunci când s-au delectat cu salată red romaine. Acea salată a fost aproape imposibil de distins de plantele crescute pe Pământ, astfel oferind speranțe pentru viitorul agriculturii pe orbită, scrie Futurism.

Experimentul cu ridichi este un semn bun pentru viitorul călătoriilor în spațiu, însă în viitorul mai apropiat reprezintă vești bune pentru echipajul care nu poate aproape niciodată să consume alimente proaspete.

Karl Hasenstein, cercetătorul principal al proiectului, a spus că astronautul Kate Rubins „a spus că ridichile au fost la fel de gustoase precum cele crescute în grădina sa” de acasă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un experiment a demonstrat ce se întâmplă cu păianjenii și pânzele lor în imponderabilitate

Ce se întâmplă cu plantele atunci când cresc în apropiere de rămășițe umane

NASA anunță că o gaură neagră supermasivă a dispărut fără urmă. Cum poate fi explicat fenomenul

NASA dezvăluie planuri pentru achiziționarea de regolit lunar, cu prețuri pornind de la 1 dolar

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase