Home » D:News » Pfizer vaccinează un întreg oraș din Brazilia. Răspunsul pe care vor să îl afle cercetătorii

Pfizer vaccinează un întreg oraș din Brazilia. Răspunsul pe care vor să îl afle cercetătorii

Publicat: 10.10.2021
Pfizer vaccinează un întreg oraș din Brazilia. Răspunsul pe care vor să îl afle cercetătorii
Credit foto: Unsplash / Mufid Majnun

Un întreg oraș din Brazilia va fi vaccinat de compania farmaceutică Pfizer pentru a studia transmiterea coronavirusului în rândul unei populații imunizate.

Studiul va fi realizat în rândul persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, din orașul Toledo cu 143.000 de locuitori, situat la vest de statul Parana, informează The Independent.

„Inițiativa este prima și singura de acest gen întreprinsă în colaborare cu compania farmaceutică într-o țară în curs de dezvoltare”, a precizat Pfizer

Studiul va fi realizat în parteneriat cu Programul Naţional de Vaccinare al Braziliei, autoritățile locale de sănătate, o universitate federală și spitalul Moinhos de Vento.

Ce vor să afle cercetătorii studiului

Studiul observațional îi va ajuta pe cercetători să afle „scenariul din viața reală” al transmiterii coronavirusului, în condițiile în care toată populație este vaccinată. Acesta va viza validarea eficacității și siguranței vaccinului Pfizer observate în studiile clinice, a declarat Regis Goulart, cercetător la spitalul Moinhos de Vento din Porto Alegre.

Cel puțin 98% din populația orașului Toledo a primit deja prima doză de vaccin, în principal Pfizer. Aproximativ 56% din populația orașului este complet vaccinată, cu serurile AstraZeneca și Sinovac.

Un studiu similar a fost realizat în orașul Serrana din statul Sao Paulo. Cercetarea a testat serul CoronaVac, dezvoltat de Sinovac Biotech din China.

Institutul Butantan, centrul de cercetare biomedicală din Brazilia, care a efectuat studiul, a declarat în luna mai că vaccinarea în masă a redus numărul deceselor cauzate de Covid-19 cu 95% în orașul cu 45.644 de persoane.

Citește și:

Cu cât este mai mare rata mortalității COVID-19 la persoanele nevaccinate față de cele nevaccinate

Vaccinul pentru Covid și cel pentru gripă se pot face în același timp. Care sunt efectele secundare

Un nou vaccin capabil să reducă colesterolul a fost aprobat în Regatul Unit. 300.000 de oameni îl vor primi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase