Home » D:News » Premierul Olandei: Prințesa mostenitoare va deveni regină și dacă se va căsători cu o persoană de același sex

Premierul Olandei: Prințesa mostenitoare va deveni regină și dacă se va căsători cu o persoană de același sex

Publicat: 14.10.2021
Premierul Olandei: Prințesa mostenitoare va deveni regină și dacă se va căsători cu o persoană de același sex
Credit foto: Profimedia

Prinţesa moştenitoare a Olandei va putea să se căsătorească cu o persoană de acelaşi sex fără să îşi piardă dreptul de a urca pe tronul ţării, a anunţat prim-ministrul Mark Rutte.

Anunţul vine în contextul în care premierul ţării a răspuns unor întrebări care i-au fost adersate în Parlament, potrivit CNN.

Cartea „Amalia, Duty Calls” atrage atenţia că legislaţia veche exclude posibilitatea ca un cuplu format din persoane de acelaşi sex să urce pe tronul Ţărilor de Jos, deşi căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost legalizate în Olanda încă din 2001.

Prinţesa Amalia este moștenitoarea regelui Willem-Alexander

Cartea este despre Prinţesa Amalia, în vârstă de 17 ani, moştenitoarea regelui olandez Willem-Alexander. Amalia nu a făcut niciun comentariu pe această temă, iar cartea nu a speculat cu privire la viaţa personală a prinţesei.

Totuşi, „Amalia, Duty Calls” a pus în discuţie ce s-ar putea întâmpla dacă Amalia alege să se căsătorească cu o persoană de acelaşi sex.

„Cabinetul nu consideră că un moştenitor al tronului sau regele ar trebui să abdice dacă el sau ea ar dori să se căsătorească cu un partener de acelaşi sex”, a afirmat premierul Olandei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase