Home » D:News » Un reactor nuclear din sudul Rusiei, oprit temporar. Ce s-a întâmplat?

Un reactor nuclear din sudul Rusiei, oprit temporar. Ce s-a întâmplat?

Un reactor nuclear din sudul Rusiei, oprit temporar. Ce s-a întâmplat?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.10.2021

Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar după detectarea unor scurgeri de vapori care nu au generat creşterea radioactivităţii, iar autorităţile ruse afirmă că incidentul nu prezintă riscuri.

Conform companiei Rosenergoatom, filială a agenţiei nucleare ruse Rosatom, Reactorul numărul 2 al Centralei nucleare din Rostov-pe-Don, oraş situat în sudul Rusiei, a fost oprit pentru reparaţii după o scurgere de vapori depistată miercuri seară.

Scurgerea a apărut din cauza unui defect de sudură la o ţeavă cu diametrul de 18 milimetri care transportă apă non-radioactivă spre generatorul de vapori al reactorului, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Sud Ouest.

„A fost o scurgere foarte mică de vapori”

„A fost o scurgere foarte mică de vapori. Incidentul nu generează pericole, iar sistemul va fi reparat în două zile”, a declarat Andrei Timonov, purtătorul de cuvânt al companiei Rosenergoatom.

Compania Rosenergoatom a transmis că radiaţiile în zona centralei nucleare sunt „la niveluri normale”.

Rusia este unul dintre principalii producători de energie nucleară din lume. Agenţia Rosatom administrează 38 de reactoare nucleare în Rusia, cele mai multe construite în perioada sovietică.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase