Home » D:News » Elicopterul electric israelian fără echipaj uman și propulsat de două motoare

Elicopterul electric israelian fără echipaj uman și propulsat de două motoare

Elicopterul electric israelian fără echipaj uman și propulsat de două motoare
Credit foto: Steadicopter
Publicat: 26.12.2021

Elicopterul electric israelian Black Eagle oferă un mod de a efectua operațiuni prietenoase cu mediul înconjurător.

Într-o lume în care vorbim mai ales despre quadcoptere sau drone, clasicul elicopter pare să fi fost uitat. Dar o companie israeliană, Steadicopter, nu doar produce aceste aeronave cu aripi rotative, ci se asigură că le poți opera și de la distanță. Acum au o versiune electrică a produsului lor emblematic, Black Eagle.

De la începuturile lor, elicopterele au trecut printr-o mare de schimbări în ceea ce privește designul. Folosite atât de către armată, cât și de civili, elicopterele au fost subiectul celor mai interesante designuri, însă au oferit utilitate de fiecare dată.

În ultimii ani, totuși, quadcopterele mai mici au atras atenția publicului, dar Steadicopter speră că Black Eagle, alimentat de electricitate, poate recăpăta faima elicopterelor clasice.

Elicopterul electric israelian Black Eagle este realizat de o companie înființată în 2005

Înființată în 2005, Steadicopter oferă o versiune pe benzină a Black Eagle, care oferă multe ore de rezistență și o gamă extinsă de conexiuni de date pentru operațiunile sale de informații, supraveghere, identificare de ținte și recunoaștere.

Prin înlocuirea motorului clasic cu două motoare electrice, compania a reușit să reducă drastic greutatea aeronavei fără a afecta celelalte capacități ale acesteia.

Elicopterul electric israelian Black Eagle este disponibil în două clase de greutate – de 25 de kilograme și de 50 de kilograme.

Greutatea platformei aeronavei este de puțin sub 18 kilograme și, pentru că nu transportă combustibil, greutatea rămasă poate fi folosită pentru a transporta o mare varietate de încărcături. Cu un acumulator mai mare, Black Eagle 50E poate zbura aproximativ două ore, în timp ce 25E are o durată de zbor de aproximativ o oră.

Fiecare aeronavă Black Eagle constă dintr-un sistem de control la sol (GCS), un computer de control al zborului, un computer de misiune, un sistem de comunicații integrat care transmite video în direct și date între aeronavă și GCS și subsistemele de încărcătură.

În funcție de natura misiunii, încărcătura poate fi modificată. Elicopterul electric israelian Black Eagle este capabil să opereze nu numai într-o gamă largă de temperaturi, ci și la altitudini mari, precum și în condiții maritime dure, susține compania.

Alături de capacitățile de zbor la punct fix și de echilibrare, Black Eagle se mândrește și cu vedere pe timp de zi și de noapte, sporind versatilitatea utilizării sale, scrie Interesting Engineering.

Vă recomandăm să citiți și:

Acuzații dure la adresa lui Jeff Bezos. Foști și actuali angajați: „Blue Origin e un loc de muncă toxic”

Case din lemn în blocuri de 13 etaje, construite la Stockholm

Șantierul naval din Galați construiește o navă pentru Forţele Navale Regale olandeze

Prima staţie de tip „Supercharger” de la Tesla din Bucureşti

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase