Home » Știință » Ford ar fi în curs de testarea unei versiuni twin-turbo a motorului „Godzilla” V-8

Ford ar fi în curs de testarea unei versiuni twin-turbo a motorului „Godzilla” V-8

Ford ar fi în curs de testarea unei versiuni twin-turbo a motorului „Godzilla” V-8
Credit foto: Ford Performance Parts/Ford
Publicat: 15.06.2021

Ford ar fi în procesul de dezvoltare a unei versiuni twin-turbo a puternicului motor Godzilla V-8 de 7,3 litri.

Aceste motoare au fost dezvoltate inițial în 2019 pentru gama de camioane „Super Duty” a companiei. De asemenea, acesta este primul V-8 alimentat cu benzină produs de Ford de foarte mult timp.

Disponibil și ca motor pre-asamblat, „Godzilla” este capabil să producă o forță impresionantă de 430 cai-putere la 5.500 rotații pe minut fără a fi nevoie de inducție forțată.

O nouă versiune „Megazilla” a motorului „Godzilla”

Veștile interesante despre o nouă versiune mai puternică au provenit dintr-un anunț al publicației online Ford Authority care citează „surse familiare cu proiectele de cercetare și dezvoltare ale producătorului auto”.

Potrivit raportului, Ford a început deja testarea inițială a unei versiuni twin-turbo a enormului motor cu tijă de 7,3 litri în cel puțin două camioane Ford Super Duty. Cu toate acestea, au existat relatări și la sfârșitul anului trecut cu privire la o nouă versiune „Megazilla” a motorului „Godzilla”.

„Godzilla” este deja cel mai puternic motor din clasa sa

Informațiile nu a fost confirmate de Ford până acum și nu există imagini sau videoclipuri disponibile în prezent. Totuși, noile motoare vor veni la pachet cu capace termice și o capotă modificată, cel mai probabil pentru a ajuta la răcire, potrivit Interesting Engineering.

Având în vedere că „Godzilla” este deja cel mai puternic motor din clasa sa, nu este clar de ce Ford a decis să dezvolte o variantă twin-turbo. De asemenea, nu este clar ce tip de vehicule vor fi alimentate cu noile variante „Godzilla”.

Însă, indiferent dacă zvonurile sunt adevărate sau nu, este clar faptul că „Godzilla” continuă să fie unul dintre cele mai puternice motoare din lume, cu sau fără modificări.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noua camionetă F-150 Lightning de la Ford, un moment de cotitură pentru piața vehiculelor electrice

Ford a patentat o tehnologie care ar permite afișarea reclamelor direct în bordul mașinii

Prima mașină complet electrică fabricată în România. Anunțul făcut de Ford

Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare. Care este sarcina lui Fluffy

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase