Home » D:News » NATO avertizează Rusia să evite „acţiunile agresive” contra Ucrainei. Reacția oficialilor de la Moscova

NATO avertizează Rusia să evite „acţiunile agresive” contra Ucrainei. Reacția oficialilor de la Moscova

NATO avertizează Rusia să evite „acţiunile agresive” contra Ucrainei. Reacția oficialilor de la Moscova
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 17.11.2021

Alianţa Nord-Atlantică a avertizat Rusia să evite „acţiunile agresive” la frontiera cu Ucraina, unde Kievul susţine că sunt aproximativ 100.000 de militari ruşi, deşi Administraţia de la Moscova neagă informaţiile.

„Orice noi provocări sau acţiuni agresive din partea Rusiei ar fi foarte preocupante. Îndemnăm Rusia să fie transparentă în privinţa activităţilor militare”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Alianţa Nord-Atlantică urmăreşte atent situaţia. Toate statele membre NATO condamnă la unison comportamentul Rusiei”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Rusia, urmărită cu preocupare

Uniunea Europeană şi Statele Unite au exprimat, de asemenea, preocupări privind activităţile militare ruse, scrie cotidianul Le Figaro.

„Trebuie să împiedicăm o escaladare de tip militar. Rusia trebuie să dea dovadă de reţinere şi să revină la masa negocierilor”, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase