Șeful programului spațial rus a făcut o gafă de neimaginat despre poziția Stației Spațiale Internaționale

04 03. 2022, 09:40

Nu este un secret pentru nimeni faptul că Dmitri Rogozin, șeful programului spațial rus Roscosmos, are multe convingeri ferme. Cu toate acestea, se pare că una dintre declarațiile sale cele mai recente s-a dovedit a fi pur și simplu jenant de greșită.

Rogozin a postat un mesaj bizar pe Twitter, la finalul lunii februarie, în care părea să amenințe Stația Spațială Internațională (ISS), precum și Statele Unite (și, în mare măsură, alte câteva țări) în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Mai exact, șeful programului spațial rus a susținut că sancțiunile împotriva Moscovei ar putea avea consecințe neintenționate pentru țările adversare și că avanpostul orbital s-ar putea prăbuși pe Pământ.

Șeful programului spațial rus s-a încurcat în calcule

„Există și opțiunea de a arunca o structură de 500 de tone în India și China. Vreți să-i amenințați cu o astfel de perspectivă? ISS nu zboară deasupra Rusiei, așa că toate riscurile sunt ale voastre”, a scris el pe Twitter, potrivit Futurism.

Care este problema? ISS zboară deasupra Rusiei, de fapt.

Greșeala bizară și jenantă a fost semnalată de utilizatorii subreddit-ului r/SpaceXMasterrace, care au subliniat că ISS zboară într-adevăr peste o parte substanțială a Rusiei. Aceasta include terenuri care se învecinează direct cu Ucraina, Kazahstan, Mongolia, China și Coreea de Nord.

O gafă de neimaginat pentru șeful unei agenții spațiale majore

Este o gafă de neimaginat pentru șeful unei agenții spațiale majore, mai ales când luăm în considerare lunga istorie a lui Roscosmos ca partener la bordul ISS. Am putea crede că Rogozin știe că ISS zboară într-adevăr deasupra Rusiei.

Dar având în vedere propria sa istorie de declarații penibile, nu este atât de mare surpriza că ar putea avea doar o înțelegere vagă a misiunilor agenției sale.

Vă recomandăm să citiți și:

Cel mai mare avion din lume a pierit în atacurile rușilor asupra Ucrainei

De ce îi este atât de greu lui Vladimir Putin să accepte suveranitatea Ucrainei?

Ce simbolizează însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești din Ucraina?

Ar putea fi Republica Moldova următoarea victimă a Rusiei?