Home » D:News » Roscosmos nu va colabora cu NASA pentru programul Artemis

Roscosmos nu va colabora cu NASA pentru programul Artemis

Roscosmos nu va colabora cu NASA pentru programul Artemis
Credit foto: Profimedia
Publicat: 16.07.2020

Șeful Roscosmos a declarat că agenția sa nu este interesată de o colaborare în cadrul programului Artemis.

Într-un interviu acordat publicației Komsomolskaya Pravda, Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, a anunțat că agenția sa nu este interesată de colaborare cu NASA în cadrul programului Artemis.

„Sincer vorbind, nu ne interesează participarea la un astfel de proiect (n.r. Artemis)”, a declarat directorul Roscosmos.

Explorarea spațială a devenit o afacere politică

Dmitri Rogozin face aceste declarații la scurt timp după ce a atacat SpaceX într-un articol din Forbes Rusia. În acel articol el explică faptul că Elon Musk a folosit fondurile și resursele materiale și umane ale NASA pentru a construi navele pe care le pune acum l-a dispoziția agenției.

Directorul Roscosmos acuză faptul că explorarea spațială a devenit un proiect politic pentur Statele Unite ale Americii. „Odată cu proiectul lunar, vedem că partenerii noștri din SUA se îndepărtează de principiile cooperării și sprijinului reciproc care s-au dezvoltat cu cooperarea în cadrul Stației Spațiale Internaționale. Ei știu că programul lor nu este internațional, ci similar cu NATO”.

El mai adaugă faptul speră ca colaborarea dintre agenția sa și NASA să continue, în ciuda „situație politice negative, care din păcate vine dinspre Washington în aceste zile”.

Deși Rusia nu este interesată de colaborare cu SUA în cadrul programului Artemis, Roscosmos colaborează îndeaproape cu agențiile spațiale din Japonia, câteva țări europene și chiar China.

În ceea ce privește China, Rogozin declară faptul că respectă rezultatele obținute de aceștia și că sunt „cu siguranță parteneri”.

Citește și:

NASA plăteşte Boeing mai scump pentru a duce astronauţi în spaţiu, iar Elon Musk este nemulţumit. Suma este mult mai mare chiar şi faţă de preţul plătit către Roscosmos

Roscosmos pregăteşte primul rover lunar cu trunchi uman

Directorul Roscosmos crede noul centru spaţial al Rusiei ar trebui să poarte numele lui Vladimir Putin

Au ajuns americanii pe Lună?! Directorul Roscosmos glumeşte pe seama acestei teorii a conspiraţiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase