Home » D:News » Statuia de ceară a lui Vladimir Putin, retrasă din expoziţia unui muzeu din Paris

Statuia de ceară a lui Vladimir Putin, retrasă din expoziţia unui muzeu din Paris

Statuia de ceară a lui Vladimir Putin, retrasă din expoziţia unui muzeu din Paris
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.03.2022

Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine statuia lui Vladimir Putin din expoziţia liderilor mondiali. Putin a ajuns la fel de detestat ca Hitler, susțin cei care au luat decizia înlăturării statuii.

Din cauza invadării Ucrainei şi crimelor comise asupra populaţiei civile, dictatorul rus naţionalist Vladimir Putin a ajuns la fel de detestat ca Adolf Hitler, dictatorul german nazist care a comis Holocaustul şi a declanşat cel de-al Doilea Război Mondial, consideră cei de la muzeu.

Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine sculptura de ceară a dictatorului rus din expoziţia liderilor mondiali, scrie Euronews.

„Nu vrem să-i reparăm părul în fiecare zi”

Motivul, scrie SkyNews, ar fi următorul: „Nu vrem să-i reparăm părul în fiecare zi”, a declarat conducerea muzeului.

„Astăzi, domnul Putin nu se mai poate prezenta ca personaj. Pentru prima dată în istoria muzeului, retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în desfăşurare”, a declarat Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

Lucrarea de ceară a a fost vandalizată în weekend, iar un purtător de cuvânt al instituției a spus că nu este clar în ce circumstanţe ar putea reveni statuia în muzeu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase