Home » D:News » Stația Spațială Internațională se dezintegrează? Rusia a făcut publică o filmare cel puțin ciudată

Stația Spațială Internațională se dezintegrează? Rusia a făcut publică o filmare cel puțin ciudată

Stația Spațială Internațională se dezintegrează? Rusia a făcut publică o filmare cel puțin ciudată
Sursa foto: Captură Roscosmos via Twitter
Publicat: 08.03.2022

Nu se cunoaște exact cu ce Dimitri Rogozin, șeful agenției spațiale rusești, amenință Statele Unite ale Americii, dar cu siguranță face aluzie la ceva.

Un videoclip recent destul de ciudat postat de RIA Novosti, publicație controlată de stat, arată Stația Spațială Internațională (ISS) dezintegrându-se, într-o redare artistică, după ce cosmonauții ruși își iau la revedere.

NASA Watch, un blog specializat pe zona spațiului, a postat pe o rețea de socializare acest videoclip subliniind contextul. Nici nu au trecut câteva săptămâni de când Dimitri Rogozin a amenințat SUA cu prăbușirea segmentului rusesc de pe o ISS defunctă.

De această dată, nu este clar dacă Rogozin amenință să doboare Stația Spațială Internațională în atmosferă sau doar să detașeze partea rusească.

Noi amenințări de la Dimitri Rogozin?

Nu este prima dată când șeful de la Roscosmos, care în cea mai mare parte este omologul rus al NASA, a lansat insulte și a amenințat-o pe cea din urmă.

Rogozin este în sine un personaj „colorat”, luând de cele mai multe ori lucrurile prea personal. În ciuda conflictului, NASA a făcut tot ce a putut pentru a menține relațiile stabile. Organizația a emis un comunicat de presă după amenințarea Stației Spațiale Internaționale din februarie, indică Futurism.

„NASA continuă să lucreze alături de toți partenerii internaționali, inclusiv Roscosmos, pentru derularea în siguranță a operațiunilor spațiale de la bordul Stației Spațiale Internaționale”, a comunicat agenția spațială americană.

Mai multe întrebări decât răspunsuri

Similar cu invazia Ucrainei de către Rusia, încă sunt multe întrebări fără răspuns cu privire la amenințările lui Rogozin și la seriozitatea pe care o au aceste declarații ale sale. Într-un comentariu postat pe una dintre rețelele de socializare se descrie perfect situația.

„Abia aștept să-i fie blocat accesul guvernului rus pe rețeaua de socializare pentru a nu mai fi nevoiți să suportăm tot trolling-ul”.

Din multe puncte de vedere, amenințări goale emise în timpul unei invazii sunt la fel de periculoase ca și unele reale, așa că poate blocarea accesului lui Rogozin la aceste rețele de socializare reprezintă modul în care se poate preveni escaladarea suplimentară a conflictului.

Vă mai recomandăm și:

NASA caută modalități de a ține Stația Spațială Internațională pe orbită fără ajutorul Rusiei

Stația Spațială Internațională va fi distrusă în totalitate. Cum motivează NASA această decizie?

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au observat o oază antică în formă de inimă

Chinezii îl critică pe Elon Musk, ai cărui sateliți au amenințat stația spațială

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase