Home » D:News » UE trebuie să se pregătească pentru cinci milioane de refugiați din Ucraina

UE trebuie să se pregătească pentru cinci milioane de refugiați din Ucraina

UE trebuie să se pregătească pentru cinci milioane de refugiați din Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.03.2022

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, susține că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a cinci milioane de refugiați din Ucraina.

UE trebuie să fie gata pentru sosirea a cinci milioane de oameni din Ucraina, a spus Josep Borrell, luni, înainte de o ședință a miniștrilor de externe care se desfășoară la Montpellier, în Franța.

„Trebuie să fim pregătiți să primim cinci milioane de oameni. Știm că în timpul crizei din Siria din anii 2015-2016, care a fost criza migranților în Europa, vorbeam despre aproximativ 1,5 milioane de oameni, acum vor fi mai mulți”, a declarat Borrell, potrivit CNN.

UE nu trebuie să se mobilizeze doar pentru a acorda ajutor umanitar

Diplomatul european a mai spus că UE nu trebuie să se mobilizeze doar pentru a acorda ajutor umanitar, dar și pentru a aloca resurse țărilor care au granițe cu Ucraina prin care intră refugiați.

Filippo Grandi, unul dintre reprezentanții ONU pe probleme de refugiați, a declarat că peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina au trecut țările vecine în 10 zile și a descris situația drept „cea mai rapidă creștere a unei crize a refugiaților de la sfârșitul celui de al doilea război mondial.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase