Home » D:News » Fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Vladimir Putin

Fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Vladimir Putin

Publicat: 21.03.2022
Fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Vladimir Putin
Sursa foto: Profimedia

Fostul șef al forțelor armate britanice, Lordul Richard Dannett, vrea ca Vladimir Putin să fie supus unui „proces de tip Nürnberg” din cauza „tacticii imorale de neiertat” de a ataca civilii ucraineni, pentru a condamna „pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ce a făcut Putin și generalii săi”

Lordul Richard Dannett a vorbit, la BBC, despre rolul pe care îl joacă moralul în războaie. Fostul șef al forțelor armate britanice a spus că moralul are „o influență uriașă asupra a ceea ce se întâmplă pe teren”.

„Când vorbim despre puterea de luptă, există trei componente – există componenta fizică (tancurile, avioanele, echipamentul), există componentele conceptuale (planurile pe care le fac generalii), dar apoi există și componenta morală – aceasta este voința soldaților de a lupta”, a spus Dannett, la BBC, citat, apoi și de The Guardian.

„Pentru a condamna pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ceea ce Putin și generalii săi au făcut”

Fostul șef al forțelor armate britanice a pus în contrast situația la care se așteptau trupele rusești – care au fost lăsate să creadă că au invadat Ucraina pentru a o elibera – cu realitatea.

„Înțelegem că au fost informați foarte prost, că vor pleca, că se vor mișca rapid, că vor fi primiți ca pacificatori și eliberatori, dar de fapt ceea ce au găsit a fost aceea că forțele armate ucrainene, civilii ucraineni, luptau cu hotărâre împotriva lor. Acești tineri sunt absolut confuzi, mulți dintre ei sunt foarte tineri, speriați, epuizați de săptămâni de exerciții”, a mai spus Lordul Richard Dannett.

Moralul trupelor ruse a fost slăbit și mai mult de un eșec al sistemelor logistice ale armatei, a declarat Dannett.

„Acești oameni tineri nu numai că sunt speriați, dar acum sunt înfometați, combustibilul pentru tancuri nu este disponibil, așa că au fost puși într-o situație teribilă. Prin urmare, nu este de mirare că armata rusă nu a făcut progrese pe teren. Ei au fost nevoiți să recurgă acum la această tactică imorală, de a bombarda civili lipsiți de apărare”, a spus el.

Astfel, Dannett a fost de acord cu apelurile lui Gordon Brown și ale altora ca Putin să nu fie doar pus pur și simplu sub acuzare, ci să se organizeze „un proces de tip Nürnberg, pentru a condamna absolut, pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ceea ce Putin și generalii săi au făcut”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase