Home » D:News » Un oficial american reacționează după afirmațiile Rusiei

Un oficial american reacționează după afirmațiile Rusiei

Un oficial american reacționează după afirmațiile Rusiei
Fum deasupra capitalei Kiev. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.04.2022

După ce președintele american Joe Biden a oferit o reacție prudentă la afirmațiile Rusiei potrivit cărora își reduce unele operațiuni militare în Ucraina, un oficial american spune că „nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de anunțurile Rusiei”.

„Credem că orice mișcare a forțelor ruse din jurul Kievului este o redistribuire, nu o retragere, iar lumea ar trebui să fie pregătită pentru o ofensivă majoră împotriva altor zone din Ucraina”, a declarat oficialul pentru CNN.

„De asemenea, nu înseamnă că amenințarea la adresa Kievului a luat sfârșit. Rusia a eșuat în obiectivul său de a captura Kievul și a eșuat în obiectivul său de a subjuga întreaga Ucraină, dar încă se mai poate impune brutal asupra țării, inclusiv asupra Kievului”, a mai spus oficialul, scrie CNN.

Biden a declarat că el și liderii europeni cu care a discutat marți dimineață au convenit să aștepte și să vadă ce are de oferit Rusia, urmărindu-și între timp acțiunile.

„Nimeni nu trebuie să se lase păcălit”

Lupte intense continuau marți după-amiază în jurul suburbiilor Kievului, în special în nord-vestul și nord-estul orașului, în ciuda anunțului oficialilor ucraineni și ruși că Moscova își retrage unele unități atât din capitală, cât și din Cernihiv.

O echipă CNN care a vizitat o zonă rezidențială din apropierea liniei frontului (la 5 km de Irpin) în partea de est a capitalei, a auzit sunete puternice și frecvente de artilerie. De asemenea, au putut fi auzite sporadic sisteme de lansare a mai multor rachete, scrie Mediafax.

În centrul orașului, sirenele de raid aerian și zgomote de artilerie au putut fi auzite, de asemenea, cu aceeași intensitate și frecvență ca în zilele precedente. La un punct de control din apropiere, un membru al forțelor ucrainene de apărare teritorială, Yuryi Matsarski, a declarat pentru CNN că luptele nu au scăzut în ultimele 24 de ore.

„Au fost bombardamente tot timpul”

„[Au fost bombardamente] tot timpul”, a spus el. „Din câte am înțeles, nicio țintă nu a fost lovită aici, în Kiev, așa că sistemul nostru antirachetă își face treaba bine.” Locuitorii cu care a vorbit CNN au declarat că sunt suspicioși în legătură cu anunțul Rusiei că își retrage o parte din forțele sale din regiune, adăugând că nu se poate avea încredere în Moscova.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 33 au fost rănite în urma unei lovituri ruse asupra biroului guvernatorului militar regional din regiunea Mykolaiv, în sud-vestul Ucrainei, a declarat marți Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Acest bilanț al morților este o creștere față de cifrele furnizate marți mai devreme de biroul regional de presă din Mykolaiv. Lovitura a demolat jumătate din clădire, a declarat guvernatorul Vitalii Kim.

„Ei [rușii] au lovit clădirea administrației regionale, au demolat jumătate din clădire, au lovit biroul meu. Majoritatea oamenilor au fost salvați în mod miraculos”, a declarat Kim într-o declarație pe Telegram.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase