Home » D:News » Doi râși puși pe șotii și cu mult chef de joacă, într-o pădure din Apuseni. Imaginile publicate de Romsilva

Doi râși puși pe șotii și cu mult chef de joacă, într-o pădure din Apuseni. Imaginile publicate de Romsilva

Publicat: 06.04.2022

Romsilva a publicat imagini cu „doi râși puși pe șotii și cu mult chef de joacă”. Felinele au fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.

„Sau mai bine zis, ne-au surprins ei camera de monitorizare a faunei, pe care au studiat-o cu mare atenție”, au scris reprezentanții Romsilva într-o postare pe o rețea de socializare online.

„Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, au mai transmis cei de la Romsilva.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.

Munții Apuseni, printre cele mai frumoase locuri din Europa

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase