Home » D:News » Când se întorc turiștii SpaceX de la bordul stației spațiale? Planurile NASA s-au schimbat

Când se întorc turiștii SpaceX de la bordul stației spațiale? Planurile NASA s-au schimbat

Publicat: 19.04.2022

Echipajul de la bordul capsulei Crew Dragon de la SpaceX este momentan andocat la Stația Spațială Internațională (ISS) și va mai trebui să aștepte câteva ore bune până când se va reîntoarce pe Pământ.

La începutul lunii aprilie, NASA a dat publicității un program pentru Misiunea Axiom 1 (Ax-1), primul echipaj spațial în totalitate privat. Cei patru membri ai echipajului erau așteptați să petreacă în jur de 10 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale, potrivit anunțului făcut de agenția americană.

Totuși, planurile s-au schimbat între timp. NASA a transmis că echipajul se va detașa de stația spațială sâmbătă în jurul orei 03:35 (ora României) și se va prăbuși în ocean duminică seara, la ora 20:46 (ora României), în apropiere de coasta din Florida, SUA.

Echipajul va petrece aproximativ 12 zile pe orbita Pământului

De asemenea, misiunea de reîntoarcere va fi transmisă în direct de NASA.

Așadar, echipajul va petrece acum aproximativ 15 zile pe orbita Pământului, însă nu par să fie prea deranjați de asta. De fapt, membrii echipajului au decis că ar dori să viziteze și Luna.

Nu poți să nu fii gelos pe un grup de oameni care pot plăti pentru o experiență de neuitat în cel mai scump și atractiv parc tematic din istoria omenirii, anume Sistemul Solar. Ce minunat ar fi fost dacă spațiul ar fi fost mai accesibil și pentru restul oamenilor de pe Pământ, scrie Futurism.

Misiunea Ax-1 reprezintă un punct culminant al eforturilor NASA

Este frumos să visezi cu ochii deschiși, însă, cel puțin pentru moment, spațiul rămâne un vis mult prea îndepărtat pentru toți oamenii de pe Terra, cu excepția celor aproape 1.000 de astronauți din întreaga istorie umană.

Misiunea Ax-1 reprezintă un punct culminant al eforturilor NASA de a crea o piață comercială în orbita joasă a Pământului, dar și începutul unei noi ere pentru explorarea spațială care permite mai multor oameni să facă parte din tot felul de misiuni. Acest parteneriat face posibil accesul la orbita joasă a Pământului și Stația Spațială Internațională pentru mai mulți oameni, mai multe experimente științifice și mai multe oportunități comerciale, a mai transmis NASA.

Vă mai recomandăm să citiți și:

SpaceX a anunțat că nu va mai construi navete spațiale Crew Dragon

Lansarea Starship a SpaceX, amânată din nou, din cauza războiului din Ucraina

Cea mai mare centrală de hidrogen din lume va alimenta rachetele SpaceX

Eventualul succes al Starship de la SpaceX îi îngrozește pe oficialii NASA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase