Home » D:News » Cea mai mare centrală de hidrogen din lume va alimenta rachetele SpaceX

Cea mai mare centrală de hidrogen din lume va alimenta rachetele SpaceX

Publicat: 09.03.2022

Ceea ce pare a fi cea mai așteptată veste tocmai a sosit. A fost anunțat că până în anul 2026, în Texas, va fi finalizată cea mai mare centrală de hidrogen din lume. 

Compania americană Green Hydrogen International a anunțat planurile pentru o centrală de 60GW cu hidrogen reutilizabil care va fi alimentată cu energie eoliană și solară.

De asemenea, va mai produce combustibil curat pentru rachetele SpaceX ale miliardarului Elon Musk, precizează raportul publicat în Recharge.

Unul dintre cele mai mari centre de producție a hidrogenului din lume

„Vedem cum Hydrogen City devine unul dintre cele mai mari centre de producție a hidrogenului din lume, asigurând multiplii clienți cu combustibil hidrogen 100% curat”, spune fondatorul Brian Maxwell.

Dincolo de implicațiile de mediu, acum este mai important ca niciodată pentru ca Statele Unite ale Americii să prioritizeze proiectele domestice de energie „curată”.

Potrivit unui raport publicat de New York Times în februarie, industria de petrol și gaze se folosește de invazia din Ucraina pentru a-și promova propriile interese. În vreme ce suporterii acestor companii spun că ar putea conduce țara spre independența energetică, populismul nu mai ține: energia verde este cea mai bună variantă pentru asigurarea unui viitor sigur.

Impactul global

Având o uzină de hidrogen de asemenea amploare în apropiere de marile proiecte de foraje petroliere în Texas, va da naștere unui contrast de imagine, indică Futurism.

Dacă operațiunea va avea succes în crearea combustibilului de rachetă, asocierea cu un gigant precum SpaceX și furnizarea de energie, totul în vreme ce se generează profit, atunci marile companii petroliere vor trebui să-și regândească strategiile.

Într-o industrie unde banii te fac auzit, să vezi cum o companie care folosește energia reutilizabilă generează profit, ar putea determina marile companii cu tradiție să facă și ele schimbarea.

Vă mai recomandăm și:

Emmanuel Macron vrea să intensifice producția de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de CO2

Unde a ajuns mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu în urmă cu patru ani?

Elon Musk recunoaște: există posibilitatea ca Starship să nu funcționeze

Când ar putea avea loc prima plimbare spațială la exteriorul unei navete SpaceX?

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase