Home » D:News » Scott Kelly, unul dintre cei mai cunoscuți astronauți ai NASA, strânge bani pentru ucraineni

Scott Kelly, unul dintre cei mai cunoscuți astronauți ai NASA, strânge bani pentru ucraineni

Publicat: 18.04.2022

Primul NFT al faimosului astronaut NASA, Scott Kelly – o celebrare a celor 340 de zile petrecute pe Stația Spațială Internațională – va fi vândut pentru a strânge bani pentru ajutorarea ucrainenilor.

Colecția de NFT a lui Kelly, intitulată „Vise de pe altă lume” și încărcată pe platforma NFT Open Sea, îi va ajuta și pe alții să ajungă la stele, chiar dacă se confruntă cu probleme pământești, indică Futurism.

„Povestea mea nu este cea tipică a unui astronaut”, a declarat astronautul. „Eram un student slab, nu mă descurcam la școală și eram mai mult un visător”. După ce a citit romanul din 1979 al lui Thomas Wilde, numit „The Right Stuff”, o carte despre piloții din Proiectul Mercury care au ajuns cobai pentru industria zborurilor spațiale în anii 1950 și 1960, Scott Kelly a fost profund influențat.

Motivația de a deveni astronaut

„Credeam cu tărie că inspirația, aplicată așa cum trebuie de persoanele potrivite, în momente potrivite, poate avea efecte incredibile”, a mai spus astronautul, făcând referire la experiența pe care a avut-o citind cartea care i-a inspirat și pe alții să devină astronauți.

Kelly consideră că „metaversul și criptomonedele, precum și blockchain-ul, reprezintă o parte importantă a viitorului”. El încearcă să-și imagineze cumva lumea dincolo de conflictele din Ucraina.

Pentru Kelly, acel conflict este personal, de vreme ce nepotul și nepoata sa își au rădăcinile în Ucraina.

Viitorul este cripto

„Văzându-le patria atacată poate fi dureros. În ciuda disperării însă, nepotul meu, Isaac, este nerăbdător să organizeze o strângere de fonduri pentru ajutorarea familiilor din Ucraina”, a mai spus Kelly. În prima zi – care a coincis cu celebrarea călătoriei în spațiu a lui Iuri Gagarin – Kelly a strâns 500.000 de dolari pentru Ucraina.

Criptomonedele și NFT-urile pot fi enervante în general, dar în cazul Ucrainei – una dintre țările care apelează din plin la aceste tehnologii – pot face diferența.

Vă mai recomandăm și:

Unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată. Cât au reușit să fure hackerii?

Bitcoin ajută piața criptomonedelor să depășească 2 trilioane de dolari

Quentin Tarantino, dat în judecată pentru planurile de a vinde NFT-uri bazate pe „Pulp Fiction”

Guvernul Statelor Unite a interzis mai multe NFT-uri și a aplicat sancțiuni internaționale

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase