Home » D:News » Lansarea Starship a SpaceX, amânată din nou, din cauza războiului din Ucraina

Lansarea Starship a SpaceX, amânată din nou, din cauza războiului din Ucraina

Publicat: 10.03.2022

Elon Musk a anunțat pe Twitter că vor exista „mici întârzieri” cu privire la lansarea Starship, nava spațială experimentală pentru călătorii pe Marte a companiei SpaceX.

Motivul? Compania a dedicat mai multe resurse pentru a contracara atacurile cibernetice ruse asupra sateliților Starlink apărute după ce Musk a trimis echipamente de internet în Ucraina, scrie Futurism.

Lansarea Starship a fost amânată de mai multe ori până acum, în mare parte din cauza așteptării pentru aprobarea din partea Administrației Federale a Aviației (FAA). Cu toate acestea, această ultimă amânare vine în mijlocul unei perioade de tulburări geopolitice cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.

Care este motivul real pentru care se amână din nou lansarea Starship?

După ce a fost criticat pentru că nu a ajutat țara, Musk a trimis un transport de terminale Starlink în Ucraina, spre supărarea Moscovei. Miliardarul a scris ulterior pe Twitter că acest lucru ar face probabil din SpaceX o țintă pentru atacurile cibernetice rusești.

„Unele terminale Starlink din apropierea zonelor de conflict au fost bruiate timp de mai multe ore. Cea mai recentă actualizare a software-ului ocolește bruiajul”, a postat Musk.

Un impact asupra explorării spațiului mai mare decât am fi crezut

Este puțin neclar de ce un atac cibernetic sau chiar atacurile anti-sateliți asupra Starlink ar duce la o întârziere a navei. Oare SpaceX îi pune pe inginerii aerospațiali să lucreze la securitatea cibernetică? Puțin probabil. În realitate, ar putea fi doar o scuză convenabilă pentru ultima întârziere a Starship.

Totuși în condițiile în care șeful agenției spațiale a Rusiei continuă să răspândească propagandă pro-Putin și rămânând în mod deschis ostil față de SUA pe Twitter, am putea vedea că conflictul are un impact asupra explorării spațiului mai mare decât am fi crezut anterior.

Vă recomandăm să citiți și:

Rusia refuză să lanseze sateliții britanici OneWeb dacă nu îi sunt îndeplinite cererile

Oligarhii ruși, dar și Vladimir Putin, țintiți de tânărul care monitoriza avionul lui Elon Musk

NASA caută modalități de a ține Stația Spațială Internațională pe orbită fără ajutorul Rusiei

Șeful programului spațial al Rusiei a amenințat cu prăbușirea Stației Spațiale Internaționale peste SUA

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase