Home » D:News » Posibilitatea extrădării lui Julian Assange în SUA, confirmată de o instanță din Marea Britanie

Posibilitatea extrădării lui Julian Assange în SUA, confirmată de o instanță din Marea Britanie

Posibilitatea extrădării lui Julian Assange în SUA, confirmată de o instanță din Marea Britanie
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.04.2022

O instanţă judiciară britanică a emis un ordin în sensul iniţierii procedurii extrădării în SUA a fondatorului site-ului WikiLeaks, activistul pentru transparenţă Julian Assange.

Julian Assange a compărut prin videoconferinţă la Tribunalul Westminster, iar instanţa a decis iniţierea procedurii de extrădare, informează The Guardian.

„Am obligaţia de a trimite dosarul dumneavoastră ministrului de Interne, pentru a lua o decizie”, i-a spus judecătorul Paul Goldspring lui Julian Assange.

„Este un moment scurt, dar semnificativ în acest caz”, a declarat un membru al Baroului din Londra.

Dosarul lui Assange va ajunge acum la ministrul britanic de Interne

Avocatul Mark Summers, specializat în cazuri de extrădare, a declarat că dosarul va ajunge acum la ministrul britanic de Interne, Priti Patel, care va decide dacă va permite sau nu extrădarea lui Julian Assange în SUA, unde este inculpat în virtutea unei legi privind spionajul. Mark Summers a explicat că Julian Assange poate contesta iniţierea procedurii, dar a cerut echipei apărării să identifice argumente suplimentare. Summers a precizat că el va prezenta ministrului de Interne dovezi „serioase” despre procedurile de emitere a sentinţelor în SUA şi despre condiţiile din închisorile americane.

Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie a respins, luna trecută, apelul lui Julian Assange împotriva extrădării în Statele Unite.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase