Home » D:News » Serghei Lavrov a spus că pericolul unui război nuclear „este real și nu poate fi subestimat”

Serghei Lavrov a spus că pericolul unui război nuclear „este real și nu poate fi subestimat”

Serghei Lavrov a spus că pericolul unui război nuclear „este real și nu poate fi subestimat”
Credit: Shutterstock
Publicat: 27.04.2022

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, spune că pericolul unui război nuclear este „real”, dar susține că țara sa încearcă să reducă riscurile.

Ministrul de externe al Rusiei a insistat că țara sa face eforturi pentru a reduce riscul unui război nuclear, dar a declarat că acesta reprezintă un pericol real și serios, anunță CNN.

„Este real și nu poate fi subestimat”, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu difuzat recent la televiziunea rusă.

„Inadmisibilitatea războiului nuclear”

Făcând referire la o faimoasă declarație comună a lui Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, când liderii de atunci ai Statelor Unite și ai Uniunii Sovietice au convenit că „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie să fie purtat niciodată”, Lavrov a declarat că „inadmisibilitatea războiului nuclear” rămâne „poziția de principiu” a Rusiei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase