Home » D:News » Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, spune că al treilea război mondial va fi nuclear

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, spune că al treilea război mondial va fi nuclear

Publicat: 03.03.2022
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, spune că al treilea război mondial va fi nuclear
Sursa foto: Profimedia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta va implica arme nucleare şi va fi distructiv, a informat agenţia de presă RIA.

Serghei Lavrov, ministrul de Eterne al Rusiei, care anterior a declarat că „supremaţia Occidentului a luat sfârşit”, avertizează NATO că Rusia nu va permite Ucrainei să achiziţioneze arme nucleare. Acesta a mai adăugat că Rusia a lansat o operaţiune militară specială împotriva Ucrainei săptămâna trecută pentru că s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare, transmite Reuters.

Dacă Ucraina se înarmează nuclear, Lavrov susţine că se va ajunge la o confruntare NATO-Rusia, iar „al treilea război mondial va fi nuclear”.

„Rusia are mulţi prieteni, este imposibil să o izolezi”

În privinţa sancţiunilor, Lavrov spune că Federaţia Rusă s-a pregătit pentru acestea, dar a fost surprins că acestea au afectat sportivii şi lucrătorii media. „Rusia are mulţi prieteni, este imposibil să o izolezi”, crede Lavrov.

„Occidentul însuşi a contribuit la distrugerea formării unei noi arhitecturi de securitate. Tabăra ucraineană ţine negocierile la ordinul Statelor Unite”, a mai spus Lavrov.

Pe problema Ucrainei, Lavrov a punctat că „Crimeea face parte din Federaţia Rusă, iar acest lucru nu este negociabil. Poporul ucrainean îşi poate alege guvernul, dar acesta trebuie să reprezinte toate minorităţile Ucrainei”.

Discursul său a fost ţinut la o conferinţă ONU pentru drepturile omului, iar pe durata sa zeci de diplomaţi ruşi au ieşit nervoşi din sală, boicotându-l pe ministrul de Externe al Rusiei. Alţi diplomaţi ONU au afişat steagul Ucrainei în semn de protest, transmite Independent.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase