Home » D:News » Experții spun că Elon Musk habar nu are cum funcționează matematica

Experții spun că Elon Musk habar nu are cum funcționează matematica

Publicat: 19.05.2022

Elon Musk, CEO-ul Tesla și Space X și viitorul proprietar al Twitter, are un plan pentru a afla câte conturi false există de fapt pe platforma de socializare. Astfel, el vrea să le numere la propriu, individual, un plan despre care experții spun că este o prostie, relatează CNBC.

De fapt, planul său sună atât de incredibil la prima vedere, încât experții menționați sunt acum convinși că Musk glumește.

Musk a ținut din nou prima pagină a ziarelor când a dezvăluit că afacerea cu Twitter este „suspendată” pentru moment, „în așteptarea detaliilor care să susțină calculele conform cărora conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de cinci procente din utilizatori”.

Cu toate acestea, el a adăugat ulterior că „în continuare este angajat să facă achiziția”. Mișcarea a fost interpretată de mulți ca și cum Musk s-ar fi răzgândit și ar fi încercat să se retragă din achiziția de 44 de miliarde de dolari.

Musk s-ar fi răzgândit în privința Twitter?

Musk și-a exprimat de mai multe ori în trecut supărarea față de conturile false, promițând să le pună capăt odată pentru totdeauna atunci când va prelua compania. Miliardarul a promis, de asemenea, să „autentifice toți oamenii reali” pe platformă.

„Pentru a afla, echipa mea va face un eșantion aleatoriu de 100 de adepți ai Twitter”, a sugerat Musk într-o postare. „Îi invit și pe alții să repete același proces și să vadă ce descoperă.”

Mulți, inclusiv co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz, s-au grăbit să sublinieze că abordarea miliardarului nu este aleatorie și că eșantionul este mult prea mic.

Alții au subliniat, de asemenea, că ultimele comentarii ale lui Musk dovedesc că acesta și-a făcut uimitor de puțin temele pentru a înțelege platforma pe care este dispus să o cumpere pentru zeci de miliarde de dolari, scrie Futurism.

În aceste condiții, directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a încercat să lămurească lucrurile.

Musk nu ar avea încredere în cei care conduc Twitter

Pe scurt, întrebarea este mult mai complicată decât o face Musk să pară, Agrawal subliniind că „spamul nu este doar binar (uman/neuman)”. În plus, a spus el, Twitter suspendă deja „peste o jumătate de milion de conturi de spam în fiecare zi, de obicei înainte ca vreunul dintre voi să le vadă pe Twitter”.

„Estimările noastre interne reale pentru ultimele patru trimestre au fost toate cu mult sub cinci procente”, a scris Agrawal, subliniind că „nici măcar nu este posibil să știm ce conturi sunt numărate într-o anumită zi”.

În concluzie, Musk pare să aibă foarte puțin interes real în rezolvarea problemei spam-ului de pe Twitter. El a demonstrat încă o dată că nu are încredere în cei care conduc Twitter. De fapt, conform lui Agrawal, directorii companiei i-au împărtășit lui Musk personal procesul exact de estimare, lucru pe care acesta l-a ignorat cu desăvârșire.

Până la urmă, comentariile lui Musk demonstrează că știm foarte puține lucruri despre intențiile sale reale. Este o negociere încurcată care ar putea deveni și mai încurcată, cu un cost mare pentru Twitter.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Declin record pe piața auto din China. Compania lui Elon Musk, cea mai afectată

Elon Musk, amenințat de Dmitri Rogozin. Cum a răspuns cel mai bogat om din lume?

Bill Gates, îngrijorat că Elon Musk ar putea distruge Twitter

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 4 miliarde de dolari. Valoarea companiei a scăzut

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase