Home » D:News » Elon Musk, surprins în timp ce folosea scutul termic de la Starship drept farfurie pentru gustări

Elon Musk, surprins în timp ce folosea scutul termic de la Starship drept farfurie pentru gustări

Elon Musk, surprins în timp ce folosea scutul termic de la Starship drept farfurie pentru gustări
Sursa foto: Președintele Indoneziei, Joko Widodo @jokowi via Twitter
Publicat: 22.05.2022

Utilizatorii Twitter au observat o piesă interesantă de veselă într-o fotografie cu directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, alături de președintele indonezian Joko Widodo. Se pare că cei doi foloseau un scot termic de la Starship pentru a servi o gustare.

Cei doi au discutat despre mai multe subiecte, de la vehicule electrice și pâna la călătoriile spațiale interplanetare. Indonezia este cel mai mare producător mondial de nichel, componentă crucială pentru producția de baterii electrice, un domeniu în care Elon Musk ar putea fi interesat să investească.

Cu toate acestea, ceea ce a atras atenția a fost „piesa de veselă” care susținea mai multe produse de patiserie elegant așezate, dar care nu au putut fi identificate, indică Futurism.

O întrebuințare ciudată pentru un scut termic de rachetă

Este o reutilizare ciudată a unui scut termic, conceput pentru a împiedica nava spațială masivă a SpaceX să nu ardă la reintrarea în atmosfera Pământului și poate chiar în cea a altor planete, în cele din urmă.

Atunci când sunt combinate, scuturile termice formează un corp blindat în jurul navetei Starship. Anul trecut, Musk a arătat într-o demonstrație cum aceste scuturi putea fi încălzite până la temperaturi foarte mari.

Scuturile termice ale Starship pot rezista la temperaturi uriașe

La intrarea în atmosferă, componentele pot atinge temperaturi de aproximativ 1400 grade Celsius. Din fericire, cuptorul pentru gătit se încinge la o cincime din această temperatură, ceea ce înseamnă că nici cuptorul nu va putea afecta scutul termic.

Așadar, putem spune că SpaceX dă dovadă încă o dată de versatilitate și creativitate. Este vorba despre o abordare inovativă pentru rezolvarea unor probleme, nu doar că ar putea deschide calea pentru noi tehnologii, dar ar putea reseta industria de la zero.

Vă mai recomandăm și:

Astronauții Crew-4 au ajuns la Stația Spațială Internațională, la bordul unei capsule SpaceX

Un prototip SpaceX deteriorat poate fi văzut într-o fotografie „scursă” pe internet

Când se întorc turiștii SpaceX de la bordul stației spațiale? Planurile NASA s-au schimbat

SpaceX a anunțat că nu va mai construi navete spațiale Crew Dragon

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase