Home » D:News » Mașinile ucigașe ale Kremlinului (DOCUMENTAR)

Mașinile ucigașe ale Kremlinului (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.05.2022

În războiul din Ucraina, rușii au scos la înaintare artileria grea. În bătălia de la Lugansk au folosit maşini de sprijinire a tancurilor de tip „Terminator”, mașinile ucigașe ale Kremlinului. Netestate încă în luptă, blindatele sunt folosite pentru prima dată în Ucraina.

Până acum, au fost menajate, dar comandanţii ruşi au fost nevoiţi să le arunce în luptă din cauza pierderilor grele suferite, după ce ucrainenii au folosit, printre altele, letalele rachete americane Javelin care au ajuns adevărate exterminatoare de blindate.

Drept urmare, Terminator are ca sarcină să înfrunte armamentul antitanc occidental. Recent, o coloană de maşini de luptă „Terminator” a fost filmată în timp ce trecea printr-o localitate din Ucraina.

Potrivit defenceromania.ro, prezenţa acestor vehicule blindate de luptă a fost semnalată pentru prima dată în Ucraina în data de 15 mai, în jurul localității Severodonețk. Chiar dacă „Terminator” este conceput în principiu ca un vehicul de suport pentru diviziile de tancuri, poate fi folosit și ca vehicul principal de asalt.

În prezent, în raionul localității Severodonețk operează unitățile grupării rusești „O”, care au ajuns la periferia orașului și se deplasează spre interior. Baza grupării este formată din unități ale Regiunii Militare Centru.

Astfel, mașinile de luptă Terminator au fost aduse din Urali pentru testarea în bătălii urbane, chiar în scopul pentru care au fost create.

În principiu, ca tactică, atunci când este utilizat în teren urban, fiecare tanc principal de luptă este desfăşurat cu două blindate „Terminator”.

Acest lucru rezultă din complexitatea luptei şi din necesitatea unei platforme anti-personal versatilă care să poată angaja mai multe ţinte simultan şi la diferite niveluri de înălţime.

Astfel, luptele urbane sunt mult mai puţin stresante pentru echipajul tancului principal de luptă care se poate concentra asupra obiectivului principal: lovirea țintelor.

„Terminator”, numit și Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov-72 (BMPT-72), este un aparat de luptă construit pe șasiul modelului de tanc T-72. A fost proiectat pe baza experienţei de luptă dobândite în timpul războiului sovieto-afgan, dar şi al primului război cecen.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase