Home » D:News » OMS avertizează că epidemiile vor fi tot mai frecvente

OMS avertizează că epidemiile vor fi tot mai frecvente

OMS avertizează că epidemiile vor fi tot mai frecvente
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.06.2022

Epidemiile precum variola maimuței vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuței și febra Lassa, devin din ce în ce mai persistente și mai frecvente, a avertizat directorul pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan.

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condițiilor meteorologice, animalele și oamenii își schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Bolile care circulă la animale ajung tot mai des la oameni

Ca urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni, a explicat Ryan, potrivit Reuters.

„Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala și de a o transmite mai departe în cadrul comunităților noastre este în creștere – astfel încât atât factorii de apariție a bolilor, cât și cei de amplificare a bolilor au crescut”, a precizat Mike Ryan.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase