Home » D:News » De ce a început pandemia de COVID-19 să revină în Franța?

De ce a început pandemia de COVID-19 să revină în Franța?

De ce a început pandemia de COVID-19 să revină în Franța?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.06.2022

Pandemia COVID începe să revină în Franța în ultimele zile, cu o revenire a infecțiilor. După o scădere constantă a noilor infectări, acum Franța a ajuns la 20.000 de contaminări pe zi.

De câteva zile, „am observat deja o ușoară creștere (…) a circulației” coronavirusului, a declarat Guillaume Spaccaferri, epidemiolog la Santé publique France, într-o conferință de presă, potrivit Le Figaro.

Cu toate acestea, el a subliniat „lipsa unui impact asupra spitalelor”, chiar dacă este încă devreme pentru a evalua acest lucru.

20.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi

Cazurile de COVID-19 erau în scădere constantă de două luni, după ce în ultimele luni a atins două vârfuri succesive, pe fondul creșterii variantei Omicron, unul în ianuarie și celălalt chiar la începutul primăverii. Dar epidemia a început să revină din nou în ultimele zile. Media pe 7 zile a cazurilor a crescut și se situează acum în jurul a 20.000 de cazuri noi pe zi.

Guillaume Spaccaferri crede că de vină sunt „aplicarea mai puțin strictă a măsurilor de barieră”, precum și „impactul răspândirii BA.4 și BA.5″.

Aceste noi variante ale Omicron, potențial mai contagioase, au devenit majoritare în Africa de Sud și Portugalia, unde au provocat valuri recente de cazuri, care s-au stabilizat între timp.

BA.4 sau BA.5, mai grave decât alte variante Omicron?

În Franța, ambele câștigă teren, chiar dacă rămân minoritare în cifrele de săptămâna trecută: mai puțin de 1% din cazurile noi pentru BA.4 și 5% pentru BA.5.

Cu toate acestea, experții din sănătate au remarcat că experiența Africii de Sud și a Portugaliei este liniștitoare, deoarece aceste două țări nu au cunoscut valuri masive de spitalizări și decese.

„Până în prezent, nu există niciun semnal care să sugereze că BA.4 sau BA.5 sunt mai grave decât alte variante Omicron”, a precizat epidemiologul Anna Maisa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase